<

«Пузата хата» біля валів у Володимирі: що буде з приміщенням

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:50 | 9.12.2021 / Володимир / , /
Перегляди
8456
/ коментарі 2

Територія історичного значення, зміна орендарів, звернення до Міністерства культури – з березня вирішується доля «Пузатої хати» у Володимирі, яка побудована та привласнена незаконно.

Що буде з приміщенням, розповів міський голова Ігор Пальонка на брифінгу 7-го грудня.

Кафе «Пузата хата» побудоване в забороненій для цього території – біля пам’ятки археології національного значення Замкових валах, а також на річці Смоча, яка є пам’яткою історичного значення.

Договір оренди з власником приміщення Віктором Строчиком триватиме до 2023-го року, продовжувати його не будуть. На думку міського голови, на території історичної пам’ятки не повинно бути нічого лишнього.

Нагадаємо, що в березні на сесії міської ради розглядали два варіанти розвитку подій: дозволити новому власнику сплачувати оренду до 23-го року, а вже тоді вносити зміни до меж ділянки і щось вимагати; або ж не проголосувати за проєкт рішення, але тоді оренда не буде платитися, майна у власника ніхто не має права забрати.

Створена комісія з питання законності забудови кафе на даній території відправила лист до Міністерства культури, з метою підтвердження порушення закону та позбавлення орендаря права власності.

Міський голова Ігор Пальока повідомив журналістам, що відповідь на лист з Міністерства не прийшла. Відправили ще один лист і чекають відповіді, від неї й залежить, як довго ще простоїть будівля.




коментарів: 2
  1. Довершити реконструкцію колишньої НКВДистської в’язниці на Княжих валах, яку розпочав ексмер П.Саганюк, – та так і не завершив, не бажаєте пане І.Пальонко?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця