<

Птахофабрика Володимира отримала урядову пільгу на купівлю газу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:12 | 8.01.2022 / Володимир / , /
Перегляди
2250
/ 1 коментар

Міністерство аграрної політики та продовольства України оприлюднило список суб’єктів господарювання, які виробляють товари, що мають істотну соціальну значущість та зможуть отримувати для своєї роботи природний газ внутрішнього видобутку з обмеженою націнкою 25 відсотків, серед яких і Володимир-Волинська птахофабрика та інші Волинські підприємства.

Наказом від 05.01.2022 року № 3 «Про затвердження переліку суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є, зокрема, виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значимість» затверджено відповідний список підприємств, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають суттєву соціальну значимість: борошна пшеничного, молока пастеризованого, хліба житньо-пшеничного, яєць курячих, птиці (тушка куряча)  та олії соняшникової, – повідомляє Урядовий портал.

Цей наказ дасть змогу виробникам не зупиняти виробництво та не підвищувати ціни на соціально важливі продукти.

Перелік суб’єктів господарювання можна завантажити за посиланням.

Раніше українські виробники курятини направили лист до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та міністра аграрної політики Романа Лещенка через суттєве подорожчання газу. Відповідний лист підписало вісім українських підприємств-виробників курячого м’яса, у тому числі фермерське господарство «Улар», що працює в селі Семенівка неподалік Львова, «Володимир-Волинська птахофабрика» та «Птахокомплекс Губин» у Луцьку, – пише Захід нет.

У листі фермерів вказано, що через високі ціни на газ існує загроза закриття підприємств, що виробляють курятину. За даними фермерів, вартість природного газу суттєво зросла за останні кілька місяців.

«В межах своєї господарської діяльності, у виробничому процесі при вирощуванні курчат-бройлерів, їх забої і виробництві м’яса птиці та продуктів його переробки ми здійснюємо споживання природного газу. Це основний енергоносій, від якого напряму залежать виробничі процеси у птахівничій галузі…Ще в першому кварталі 2020 року частка енергоносіїв у собівартості кілограму продукції птахівництва становила 1,6 грн, у першому кварталі зросла до 2,11 грн, у листопаді становила вже близько 4 грн, а у грудні злетіла до 6,4 грн», – йшлося у листі підприємців.

Фермери наголошували, що таке зростання вартості газу призведе до суттєвого скорочення або навіть зупинення виробництва.

«Для того, щоб “вижити” у такому скрутному становищі, при таких цінах на енергоносії, виробники будуть вимушені піднімати ціни на внутрішньому ринку на вироблену продукцію. При такій ситуації вітчизняне м’ясо птиці може бути замінене імпортним, що остаточно знищить галузь українського птахівництва», –вказано у листі підприємців.

Так, виробники птиці вимагали від уряду вирішити проблеми з подорожчанням природного газу для підприємств.




один коментар
  1. Стрижка баранів за рахунок баранів продовжується.Електорат “лайкає”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця