<

Призупинили чи закрили три початкові школи у Володимир-Волинському районі?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:33 | 1.07.2016 / Володимир / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

На п’ятій сесії депутатів районної ради, що відбулась 1-го липня, одним із важливих питань було вирішення долі трьох малокомплектних початкових шкіл району: Нехворощанської, Свійчівської та Яковичівської.

Так, згідно із Закону “Про загальну середню освіту”, стаття 114 пункт 2 наголошує про те, що клас є повнокомплектним від 5-ти учнів, а якщо менше, то така школа отримає статус малокомплектної. Відповідно ж до цього закону, діти у малокомплектних школах переходять на індивідуальне навчання (5-ть годин на тиждень). Напротивагу, діти в повній, загальній школі навчаються близько 20-ти годин на тиждень.

В депутатського корпусу, відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації просив своїм рішенням призупинити діяльність вказаних шкіл у зв’язку з тим. що в Яковичівській ЗОШ першого ступеня навчається лише один учень, Свійчівській школі – 13-ть учнів у початкових класів та в Нехворощанській – 8-м.

IMG_3971

“Неодноразово проводились зустрічі із батьками учнів. Ми знайшли повне порозуміння і на сьогоднішній день по Нехворощах батьки не чинять супротиву, так само по Свійчові. Скажу більше – всі дітки перейшли з особовими справами до Галинівської школи І-ІІІ ступеня. Є прохання до депутатів підтримати оптимізацію даних закладів. Якщо пройде оптимізація, то буде можливість купити два шкільні автобуси.” – зазначила Оксана Бігун, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

Начальник відділу доповіла, що не йде мова закриття шкіл, а лише про “призупинення діяльності”, тобто при наявності необхідної кількості дітей, школа зможе знов розпочати навчання. Слушними були запитання від депутатського корпусу “А що буде в тих приміщеннях, де були школи?“. Так у Свічові планують в приміщенні школи зробити короткотривалу групу (близько 4-х годин) для підготовки дітей до вступу в 1-й клас. В Нехворощанський школі вибирають між клубом та віддати в оренду атовцю, а в Яковичах – під ФАП.

“Ситуація зрозуміла, діток мало і треба це все фінансування. Але для прикладу ті самі Нехворощі, є автобус і все добре. Приходить грудень місяць і перемітає дорогу, і діти в школу не їздять. Я це вам говорю із власного прикладу, бо я жив за 2 кіломерти від Володимира і у мене канікули починалися з того моменту як перемете дорогу і тривали поки її не розчистять.” – Роман Ковальчук, фракція “УКРОП”.

Обговорення питання зайняло понад годину та пройшло на високих тонах. Одні депутати переконували, що із закриттям шкіл села втратять будь-яке значення, а інші відстоювали позицію. що в повнокомплектних школах учні зможуть отримати кращі знання.

В підсумку вирішили внести поправку, що по закінченню першого семестру на черговій сесії депутатів районної ради Володимира-Волинського заслухати інформацію про навчання і доїзд дітей із вказаних сіл. За таке рішення проголосувало 18-ть депутатів, а це необхідна більшість щоб рішення набуло чинності.

IMG_3954
IMG_4044




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер