<

«Приводу для занепокоєння наразі немає» – медики про володимирчанку, яку направили до Луцька з пневмонією, ймовірною причиною якої є коронавірус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:26 | 14.03.2020 / Володимир / /
Перегляди
448
/ Коментарі відсутні

14-го березня соціальними мережами стали ширитися чутки, що у Володимирі-Волинському прямо з одного з магазинів швидка евакуювала жінку, хвору на COVID19. Як виявилося, більша частина інформації не є правдивою, повідомили медики.

Ситуацію з евакуацією з магазину не підтвердили ні працівники екстренної допомоги, ні сам власник торгового закладу.

Володимирчанка нещодавно повернулася з Польщі. Її дійсно госпіталізували до лікарні в Луцьку з підозрою на пневмонію. Наявність коронавірусної інфекції поки не підтверджена.

Офіційною інформацією поділилася головний лікар Володимир-Волинського центру первинної медичної допомоги Катерина Чубок.

За словами медика, 13-го березня о 17:45 на прийом до чергового сімейного лікаря звернулася жінка, мешканка Володимира-Волинського 70-го року народження, у якої медики запідозрили пневмонію.

“Жінка прибула з-за кордону, а саме з Польщі. Ми запідозрили цю інфекцію, проте офіційного підтвердження наявності коронавірусу в цієї пацієнтки ми не маємо”, – сказала Чубок.

Щоб уберегти жінку від ризиків, її скерували екстреною медичною допомогою в Луцьку інфекційну лікарню, де вона зараз перебуває. Стан жінки стабільний, проводяться обстеженя.

“Аналізи, які могли би спростувати або підтвердити даний діагноз будуть орієнтовно через днів 5-6. Приїдуть з Києва. Особи, які були в контакті з даною пацієнткою, моніторяться нашими сімейними лікарями. Поки що приводу для занепокоєння немає”.

Також Катерина Чубок озвучила певні рекомендації:

“Варто обмежити контакти з великою групою людей, виходити з дому лише за крайньої необхідності. Дотримуватися елементарних засобів гігієни – це як мінімум мити руки водою з милом. Хто не має можливості, є антисептики, які мають в свому складі спирт. Уникати рукостискань та поцілунків, дотримуватися культури чхання.

Якщо у когось з вас виникне підозра на можливе інфікування на коронавірус, наполегливо просимо не бігти відзразу в лікарню. У кожного мешканця міста є свій сімейний лікар, у діток – педіатр. В телефонному режимі потрібно узгодити подальші дії”.

Нагадаємо, за даними МОЗ всього з початку 2020 року до Центру громадського здоров’я надійшло 67 повідомлень про підозру на COVID-19, (3 випадки – підтверджені лабораторно, 61 – негативні, коронавірусу немає, 3 зразки досліджуються). Усі три випадки COVID-19 підтверджені дослідженнями лабораторією Центру громадського здоров’я України.

Читайте також:

Рекомендують закрити кінотеатри, салони краси, спорткомплекси: у Володимирі-Волинському посилюють заходи з попередження коронавірусу“.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер