<

Припинили порушення, забруднення земель та домоглися фіксації злочину, – Сватко про події з нечистотами птахофабрики у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:24 | 26.02.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
20
/ коментарі 2

Активіст Тарас Сватко та інші небайдужі громадяни цілу добу знаходилися на в полі біля карт фільтрації Володимир-Волинської птахофабрики. Як розповів активіст у своєму підсумковому пості 26-го лютого, вдалося припинити вчинення злочину та забруднення земель нечистотами, домогтися фіксації злочину та запобігти знищенню знарядь злочину.

За словами Сватка, кілометровий шланг – знаряддя злочину, яким викачувати нечистоти вантажили впродовж двох годин. Він дякує усім, хто допоміг у цій справі.

“Рівно добу ми провели на відстійниках птахофабрики.Поспати минулої ночі зміг годину-дві.Тому, вчора прийшов додому «мертвим» і ось в такому зовнішньому вигляді, як на першому фото”, – йдеться у дописі.

Активіст зазначає, що їм вдалося припинити вчинення злочину та забруднення земель нечистотами, домогтися його фіксації.

“За цю добу ми припинили вчинення злочину. Ми припинили забруднення наших земель/ґрунтових вод в колосальних розмірах (хтозна, чи не обернулося б це катастрофічними наслідками, якби ми не виявили це вчасно). Ми не допустили знищення та викрадення знарядь злочину. Ми домоглися фіксації цього злочину правоохоронцями та екологами з подальшим вчиненням всіх необхідних процесуальних дій”, – розповідає Сватко.

Також активіст висловлює подяку, усім хто долучився, були присутніми, відреагували та допомагали йому.

“Найперш, я дякую хлопцям, нашим містянам, котрі відразу зорганізувалися та прилетіли на місце злочину, подивившись мій перший ефір. Ви круті!!! Якби не ви, то не уявляю чим все могло б закінчитися з тією тітушнею.

Я дякую за співпрацю, та координацію дій правоохоронців очільнику місцевої поліції Майданюку Василю. Я дякую поліцейським ГРПП, котрі чергували на місці, охороняючи знаряддя злочину від можливих протиправних дій. Дякую поліцейським ДСО, котрі першими прибули на виклик, та заблокувавши транспортні засоби, що причетні до злочину, здійснювали охорону громадського порядку. Величезна подяка та повага поліцейським СОГ (на чолі зі слідчим Романом Ольшевським), котрі прибули з ухвалою суду вилучаючи предмети злочину, а також екіпажу ГРПП, котрий чергував з нами цілий день. Ці поліцейські після виконання всіх законних процесуальних дій в даній справі, самостійно вантажили знаряддя злочину. Кілометровий шланг ми вантажили близько двох годин! Всі присутні полісмени були з ніг до голови в болоті.

Я дякую за миттєве реагування та подальшу співпрацю очільнику Держекоінспекції у Волинській області Олександру Кралюку, та всім екологами, що приймали участь в цьому процесі. Я дякую за реагування міському голові Ігорю Пальонці, котрий прибув на місце. Я дякую всім, хто надавав нам моральну підтримку, та забезпечував продуктами харчування. А, також, дякую хлопцям з інших міст, які були на низькому старті, чекаючи команди, в разі виникнення силового конфлікту з “тітушнею”.

І найголовніше – дякую моєму батькові, котрий пліч-о-пліч стояв зі мною від першої секунди, і до останньої”, – пише Тарас Сватко.

Також він надіється, що справу доведуть до кінця і винні будуть покаранні.

“Ми зробили все від нас залежне і тепер надіємось на вагомий результат! Надіюсь, що всі право/екоохоронці, котрі беруть участь в цій справі, мають честь і зможуть довести справу до логічного завершення. Не будьте байдужими. Країна – це ми”, – резюмує Сватко.

Нагадаємо, ввечері 24-го лютого місцевий активіст Тарас Сватко зафіксував, як в ґрунт з відстійників птахофабрики у Володимирі зливають нечистоти. Наступного ранку на місце знову прибули активісти, правоохоронці та екологи.

Пресслужба Володимир-Волинської птахофабрики пояснила даний випадок проведенням ряду технологічних робіт із підтримання функціонування карт полів фільтрації.




коментарів: 2
  1. Дай Боже Вам сил і здоров‘я боронити нашу золоту і прекрасну землю. Ми Вам вдячні всім за вашу роботу.!!! Ми й так по вуха у тих забруднених нечистотах. Треба співіснувати а не одним днем жити! Що ми дітям з такими хазяями залишимо? Адже наші землі на вагу золота і треба це пам‘ятати!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер