<

Проти одного з бійців 51-ї бригади закрили кримінальне провадження

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:28 | 4.10.2016 / Володимир /
Перегляди
2
/ 1 коментар

У зв’язку із зміною обстановки закрили кримінальне провадження у справі бійця 51-ої бригади Олександра Корецького. 23-річного мінометника звинувачували у самовільному залишенні частини. Справу розглядали майже рік.

Судове засідання відбулося у вівторок, 4 жовтня, у Володимир-Волинському міськрайонному суді, – пише Громадське.Волинь.

Прокурор Луцького гарнізону Олександр Левчук зазначив у своєму клопотанні, що у зв’язку із зміною обстановки, прокуратура просить суд закрити кримінальне провадження та звільнити Корецького від відповідальності.

Суддя Володимир-Волинського міськрайонного суду Олександр Лященко погодив клопотання.

«Ухвала виписана таким чином, що не встановлюється винуватість чи невинуватість Олександра. Дана обставина взагалі не з’ясовувалася. Винен чи не винен? Певно, військова прокуратура вважає, що винен. Сам Корецький не визнає своєї вини. Прийшли до висновку, що немає потреби з’ясовувати, адже змінилася обстановка, він зараз не є військовослужбовцем, тому справа закрита», – розповів адвокат.

У свою чергу, Олександр Корецький каже, що свою вину не визнає. Боєць досі лікується після осколкового поранення.

«Мені набридло вже майже рік часу їздити. Сил вже немає. Треба робити операцію, думати за здоров’я, а не за справи», – каже хлопець.

Нагадаємо, 23-річного мінометника 51-ої бригади Олександра Корецького звинувачують у самовільному залишенні частини. У серпні 2014 року він отримав осколкове поранення в ногу. Шматок металу уже знайшли в Дніпропетровському госпіталі після рентгену, але солдат вирішив продовжити лікування на Волині. 16 днів він пролежав у Луцькому військовому госпіталі й очікував на те, що осколок виймуть. Але ніякої операції йому так і не зробили. Він повернувся у військову частину 51-ї механізованої бригади у Володимирі-Волинському. Там його знову направили у госпіталь. Проте у шпиталі його тричі відправляли додому, пояснючи відмову в малій кількості місць. Поки хлопець вирішував питання із лікуванням, йому інкримінували самовільне залишення частини.




один коментар
  1. Героя, мужнього хлопця, вже нова влада “судить” рік за те, що він ризикуючи своїм життям та здоров”ям зі зброєю у руках, якщо можна було назвати це зброєю, захищав Україну в той час, як ті що його судять і підтримують обвинувачення спали в теплих ліжечках, біля дружин, їли, пили, гуляли і молилися лише би їх не відправили на Схід України, бо вони точно навоювали в штани. Аж лише через рік змінились обставини і справу закрили. Оце судочинство і виконавча влада. Дивно, коли поліція, за кермом, впіймала п”яну пані, дружину одного із місцевих олігархів то справу цей же пан суддя закрив за три доби, за нібито не правильний складений протокол. І де ж ця бл…… справедливість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер