<

Профілактичні рейди “Нерест” та “Первоцвіт” відбудуться у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:23 | 21.04.2018 / Володимир /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Володимир-Волинські поліцейські разом із відповідними інспекція проведуть два профілактичні рейди, які отримали назву “Нерест” і “Первоцвіт”.

Щорічно з квітня по червень на водоймах Волинської області проводяться профілактичні заходи щодо боротьби з браконьєрством та іншими порушеннями правил рибальства під умовною назвою “Нерест”. Правоохоронці із інспекторами відповідних служб будуть перевіряти чи не проводиться незаконна рибалка в період нересту риби.

Особи, які порушуватимуть чинне законодавство будуть притягнені не тільки до адміністративної відповідальності, а й до кримінальної. Зокрема, порушення статті 249 КК України ( Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років. А за ті самі діяння, якщо вони вчинені способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, – карається штрафом від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Рейд “Первоцвіт” вже триває в межах міста та району. Має на меті виявити незаконну торгівлю первоцвітами та рослинами занесеними до Червоної книги України. Також буде проведена профілактична, роз’яснювальна робота.

Порушення законодавства у сфері охорони, використання та відтворення рідкісних видів рослин та таких, що перебувають під загрозою зникнення, занесених до Червоної книги України, тягне за собою дисциплінарну, адміністративну та цивільно-правову відповідальність згідно з законом України. Адміністративні стягнення сягають сум від 340 грн до 510 грн. Додатковий штраф який накладається за кожну зірвану трав’янисту рослину становить від 49 грн.




коментарів: 2
  1. Ті хто отруює повітря кожен вечір, і завдає шкоди цим їдким і шкідливим запахом, що лікарні переповнені від хворих легегевими хворобами,а також скиданням брудної води у річки червоного кольору від крові вбитих чи курей чи свиней невідомо але тихенько скидують у річки оцей жах,на фейсбуці були навіть фото, про який нерест після того можна буде говорити.!? За те бюджет наповнюється, а що якщо якісь альтернативи находити, типу фільтри чи ще щось, то що немає контроля над тим, тут один рибак шкоди вряд чи наробить, дивіться ширше…Всім бажаю схаменутися проснутись і подумати що вони роблять, з собою не забереш ті гроші а от розум включити і витратити кошти щоб природа не страждала , і наше молоде покоління, вже не кажучи про нас, то поки немає таких.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця