<

Проект пам’ятника “Борцям за Незалежність України” у Володимирі-Волинському Громадська рада відправила на доопрацювання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:25 | 23.09.2016 / Володимир / /
Перегляди
2
/ коментарів 5

На чергове засідання Володимир-Волинської міської Громадської ради, 23-го вересня, винесли проект-пропозицію пам’ятника “Борцям за Незалежність України”. 

Нагадаємо, що вперше дана пропозиція була озвучена ще в лютому 2016-го року та практично не змінилась з того часу.

Членам Громадської ради проект презентував заступник головного архітектора Володимира-Волинського  Юрій Самогальський, а також автор проекту Роман Мазурок.

img_0292
img_0297

Попередньо було запропоновано розташувати даний пам’ятник в сквері біля райдержадміністрації та замінити ним пам’ятник князям Васильку та Данилку. У членів Громадської ради відразу ж були зауваження до території, хоча автор пояснив обране місце тим, що поруч вулиця Небесної Сотні та парк названий на честь Героїв Майдану.

Однак, Віра Чайковська-Тарликова запропонувала замінити символічний Хрест борцям за Україну в парку “Слов’янський” на цей пам’ятник. Також, журналіст Жанна Білоцька від імені вдів атовців внесла пропозицію облаштувати алею біля військомату та встановити пам’ятник там.  В підсумку члени Громадської ради вирішили залишити це питання для громадського обговорення.

Були зауваження і до самого проекту. Дехто із членів Громадської ради пропонував написати імена загиблих, або ж роки коли відбувалась інтенсивна боротьба за Незалежність. Також пролунала пропозиція доповнити нічне підсвічування щитів музичним супроводом піснею “Гей пливе кача…”

У головуючого на Громадській раді Миколи Гінайла було зауваження щодо форми самих щитів, мовляв, це варязький тип, а потрібно відштовхуватись від форми зображеної на гербі міста.

Також члени Громадської ради поцікавились можливою вартість такого пам’ятника. Автор зазначив, що відповісти точно не може, але сума коливатиметься між 400-600 тисяч гривень. Члени ради наголосили, що кошти на цей пам’ятник знайдуть і навіть якщо потрібно то й більше.

Отож, проект пам’ятника “Борцям за Незалежність України” попросили щоб автор доопрацював та вже коли представлятиме на Громадських обговореннях оприлюднив необхідну суму для реалізації.

img_0306
img_0309
img_0310




коментарів: 5
  1. А де ж подівся “вчитель, патрійот, волонтер”? .Він же голова тої примерської ради.Чи він просто там для декорації, а “батюшка” далі рулить і локшину наївним прихожанам тої ради на вуха розвішує.

    • ну хіба наше місто без Гапона щось приймати , в нього великий досвід промивати мізки всім ще з давніх часів , коли при комуністах будучи політруком розяснював всім про світле майбутнє , і зараз він папі потрібен по принципу – хіба може Путін існувати без Жириновського !!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер