<

Проект бюджету на 2016-й рік сформують до 1-го грудня у Володимир-Волинському районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:50 | 16.11.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Фінансисти Володимир-Волинського району цього тижня приступили до формування проекту бюджету на 2016-й рік. Про це повідомила начальник фінуправління Олена Бондарук. Основний фінансовий документ складають наразі у двох варіантах та без врахування видатків і доходів двох об’єднаних громад – Зимнівської та Устилузької. 

Два варіанти районного бюджету складають через те, що Кабінет Міністрів України відкликав проект держбюджету на доопрацювання. Залишається невідомим, чи він повернеться у формації, складеній у вересні. Якщо до 1-го грудня урядовці не подадуть, а депутати не проголосують за проект нового фінансового документу України, на місцях розраховуватимуть доходи і видатки за зразком 2015-го року.

“Тому зараз ми опрацьовуємо варіант бюджету на базі нового проекту уряду та на базі діючого у цьому році фінансового документу району. Єдине, що при форматі цього року лишається незрозумілою ситуація із об’єднаними громадами. Адже, з 1-го січня 2016-го року усі розрахунки вони вестимуть напряму із державним бюджетом, на рівні міст обласного значення, без районного посередництва”, – розповіла начальник фінуправління Володимир-Волинської райдержадміністрації Олена Бондарук.

Очільниця фінансового управління каже, що Кабмін наразі чекає внесення змін у Податковий Кодекс України, який гаряче дискутується у Верховній Раді.

“Зараз дуже благодатний клімат для роботи у бюджетній сфері. Багато відносин вже децентралізовано, регіони отримали більший доступ до використання власних надходжень. Для прикладу – це надходження від роздрібного продажу підакцизних товарів. У Володимир-Волинському районі за 10-ть місяців поточного року до зведеного бюджету від сплати акцизу надійшло 5,3 мільйонів гривень. Чому говорю про добрий час для бюджету, бо вже бачу результати наповнення нашої казни за 10-ть місяців поточного року. Наразі, в порівнянні з 2014-роком, до району надійшло на 11, 7 мільйони більше, ніж минулоріч. Бюджет виконано на 94,7%. Такого за моєї пам’яті ще не було”, – розповіла пані Бондарук.

Інноваційним у новому фінансовому документі буде зменшення надходжень від податку на доходи фізичних осіб. З нового року від мінімальної зарплатні ПДФО відраховуватимуть на 100 гривень менше. Однак, нестачі фінансисти не відчують, адже збільшився розмір заробітної плати, каже начальник фінуправління.

Окрім того, зміни до Податкового кодексу можуть відмінити пільги по податку на сільськогосподарську діяльність. Наразі, каже пані Олена, хоч і діє єдиний збір на цю діяльність, але він все одно лояльний. З першого січня, якщо Верховна Рада проголосує, сільгоспвиробники можуть перейти на загальну систему оподаткування.




один коментар
  1. нестачі фінансисти не відчують, адже збільшився розмір заробітної плати, каже начальник фінуправління. – МИ ЖИВЕМО НА РІЗНИХ ПЛАНЕТАХ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер