<

Проблема доріг об’єднує малі села Оваднівської ОТГ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:21 | 15.10.2018 / Володимир /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Стан дорожнього покриття, ямковість, пішохідні переходи, зупинки громадського транспорту та навіть очищення доріг від майбутнього снігу – це основні проблеми, з якими зверталися жителі малих сіл Оваднівської ОТГ до народного депутата України Ігоря Гузя.

Нагадаємо, що народний депутат Ігор Гузь, будучи обраним від 19-го округу продовжив відвідувати найменші села регіону Прибужжя. 11-го жовтня побував у селах Писарева Воля, Охнівка, Ліски, Людмильпіль та Воля Свійчівська.

В першому населеному пункті – Писарева Воля проживає лише дві сім’ї. Люди поділилися з обранцем розповідями про свої будні. Місцеві жителі наголосили, що їх турбує лише як доїздити до домівок в зимовий час, коли дороги перемітає, а в село з 5-ть жителями не часто заїздить снігоочищувальна техніка.

А ще жителі звернулися до голови громади Сергія Панасевича та просили, аби “завів” в село інвестора, мовляв, щоб “був рух”.

В Лісках мешканці скаржилися більше на перевізників та роботу Володимир-Волинської автостанції. Жінки розповіли, що на автостанції не хочуть видавати квитки до села, то ще й водії відмовляться довозити їх. Бідкалися жителі, що змушені часто брати квитки до наступного села і звідти повертатися.

Помічник нардепа Ігоря Гузя Віктор Хиць відповів, що вже були звернення з цього приводу і в ситуації пробують розібратися. Наразі до нового року нічого не вдасться змінити, адже коли проводили тендери на маршрут, то зупинка у Лісках не була вказана в документах, тому квитків не видають на автостанції і перевізники не зупиняються.

Також жительки звернулися до народного депутата з проханням допомогти в облаштуванні кемпінгової зони біля траси. За їх словами, в літній період часу відпочивальники, які повертаються зі Світязя, часто зупиняються біля їхнього села, аби відпочити. Це призводить до того, що ліс забруднюється. Місцеві мешканці припускають, що з появою відпочинкової зони біля дороги, водії будуть там зупинятися і сміття викидати в смітник, а не розкидати по лісі. Ігор Гузь повідомив, що його команда вивчить це питання і при можливості допоможе.

В Охнівці також люди висловили стривоженість через небезпечний, на їхню думку, пішохідний перехід по трасі “Ковель – Володимир-Волинський”. Жінки розповіли, що діти з їх села ходять навчатися до школи в селі Верба і щодня змушені переходити через трасу, де не тільки велика кількість автівок, але як стверджують матері, ще й водії не дотримуються швидкісного режиму.

Жінки звернулися з проханням встановити лежачого поліцейського, однак відразу отримали відповідь, що це категорично заборонено законодавством. Тоді попросили, хоча б якось позначити перехід, щоб водії скидали швидкість і пропускали учнів. Однак, як зазначили присутні гості, ніхто з них не може змусити водіїв зупинятися перед пішохідним переходом.

Мешканці села Людмильпіль також скаржилися на стан дорожнього покриття і доїзд до населеного пункту. Звернулися до народного депутата Ігоря Гузя та голови громади Сергія Панасевича, аби ті звернули увагу на їх проблему і влаштували  хоча б біло-щебеневе покриття. Крім цього звернули увагу на стан зупинки та просили допомогти облаштувати територію навколо неї та відремонтувати саме накриття. Ігор Гузь повідомив, що із зупинкою допоможуть протягом одного-двох місяців.




коментарів: 2
  1. Ви ще небачили поганих доріг, Приідьте до нас в Діхтів на вулицю Шахтарську,

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок