<

Про відписки, ремонт доріг, невиконані обіцяння та нові умови асфальтування вулиць у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:39 | 27.09.2016 / Володимир /
Перегляди
42
/ коментарів 14

Витрати на капітальний ремонт вулиць у Володимирі-Волинському – є однією з найбільш витратних статтей місцевого бюджету. На 2016-й рік запланували провести капітальний ремонт на 25 вулицях. Однак, до журналістів “БУГ” звернулись жителі вулиці Ломоносова і провулку Мирний, котрим теж обіцяли заасфальтувати цьогоріч дорогу та ніби вже є ПКД. Станом на кінець вересня ремонтні роботи так і не розпочались.

Жителі вулиці Ломоносова та провулку Мирний вперше звернулись до міської ради із проханням заасфальтувати вулицю ще восени 2014 року. У відповідь отримали повідомлення: “…замовлено виготовлення проектно-кошторисної документації на “Капітальний ремонт вулиці Ломоносова та провулку Мирний”.

1

Через рік жителі зазначених вулиць отримали ще одну відповідь, де вже зазначали, що проектно-кошторисна документація виготовлена, а сам ремонт заплановано на 2016-й рік. Зазначимо тут же, що відповідь датована 30 вересня 2015-го року (за місяць до місцевих виборів).

2

За поясненнями, журналіст БУГу звернулась до начальника міського управління ЖКГ Віктора Фіщука.

“Саме це відписка… Що таке замовили проектно-кошторисну документацію? Написали відношення “просимо виготовити ПКД”. Проектанти подивились: “добре зробимо, але ви маєте нам оплатити стільки-то і стільки грошей”. З моменту звернення по вулиці Ломоносова і до цього дня в міському бюджеті видатків на вказану вулицю і провулок непередбачалось і непередбачається. Відповідно ми оплатити цих послуг незмогли. Раз ми оплатити не могли, то воно лишилось скажимо так в добрих намірах і на папері,” – пояснив Віктор Фіщук.

Тобто обіцяний ремонт вулиці в 2016-му році про який йдеться у відповіді міської ради взагалі не планувався. Тоді логічне запитання “Для чого давати такі відписки?

“Бо звернулись до проектантів і просили зробити… вони нам виставили ціну і на цьому крапка. (можливо було вказати, що ПКД замовили, а не стверждувати, що вже виготовлене – уточнює журналіст)…Ну написали….тож…(кашляє – ред)”, – відповів начальник ЖКГ.

Далі Віктор Фіщук розповів, що й для нього дивно виглядає саме ця відповідь та наголосив, що в інших зазначається лише те, що “проектно-кошторисна документація замовлена”. Пояснити чому саме таку відповідь отримали жителі вулиці не зміг, але як варіант вирішення запропонував мешканцям збирати кошти на ПКД.

“У 2017-му році всі підходи одинакові. Буде проектно-кошторисна документація виготовлена за кошти вулиці, вірніше не “виготовлена”, а “оплачена”, то будемо розглядити. Всі вулиці у 2017-му році будуть ремонтуватись тільки при наявності проектно-кошторисної документації. Ми отримали близько 70 звернень на асфальтування вулиць, якщо перевести це в гроші, то виходить щоб задовільнити всі звернення то потрібно порядку 50 мільйонів гривень,” – додав на завершення Віктор Фіщук.

Нагадаємо, що у міській раді озвучили також ідею створення вуличних комітетів для того щоб контролювати хід ремонтних робіт. Таке рішення було прийняте після ряду зауважень мешканців вулиць, де робили ремонт дорожнього покриття. Планується, що на вулиці створюється такий комітет, який буде посередником між владою та жителями.




коментарів: 14
  1. Оце “будущий мера” (на його думку) Андрій Кандиба шантажує споруду без ратуші (міську раду) для задоволення власних потреб. У Сусіка запозичив певне? Та даремно, Сусік зятю пристарався, а тут ще дітки дрібненькі, про заміжжя думать рановато.
    А Фіщук ворогами обростає мов качан капусти, просто чорна година.

  2. На цих вулицях живе не тільки Кандиба, тут є іще люди, яких задовбав отой совковий дибілізм керівників, які роблять вигоду для себе. Після дощу, неможливо чистим вийти із цих вулиць – озера-калюжі яких обійти неможливо. Ганьба Фіщуку, ганьба Саганюку і іншим прихвостням, які розкрадають бюджетні гроші. 2 роки переписки із владою!!!! Гнати їх всіх!

    • То є так, на цих вулицях окрім Кандиби живе і Олена Владика, яка на Бузі пишеться “любов”.
      Крім них на вулиці імені російського ученого є ще 4 БУДИНКИ!.
      А провулок, названий в радянський час одним із трьох напрямків доби: МИР, ТРУД, МАЙ, довжиною цілих 100 метрів.
      То неправильно Саганюк заасфальтував понад 20 вулиць в місті де живе по 50 сімей, адже там де Кандиби мешти брудні.
      На моїй вулиці також пахне кавою а не тхне асфальтом.
      І на тій неділі сусіди завітали і сказали давай гроші, будем робити проекта, довелося дати 300 грн. Повірте і не шкода. Буду мати асфальт до хати за 300 грн.
      А кандиба буде мати відповідь з НАБУ і ще куди він там напише.
      Легіні й кубєти, схаменіться, радянський союз скінчився, вам ніхто нічого не повинен, працюйте на розвиток того міста з тою владою яку обрали і не займайтесь популізмом на задоволення власних амбіцій.

      • Йди ще раз меру підлижи і не забудь кругом здавати добровільні внески. Через таких як ти і відбувся Майдан.

        • Майдан не відбувся для критики і власних меркантильних інтересів. Майдан стояв за зміни на краще досягнуті спільними зусиллями. А ти ОУН, напевне за срібники стояв на антимайдані, тому всяку дурню і пишеш. З такими як ти не лише змін недочекаєшся, доживеж до кам’яного віку, бо ти звик в радянщині аби тобі казали що робити, де і скільки, і думати не вмієш і робити бодай щось тим більше, живеш по принципу “нам должни”. Ось де “совковий дибілізм” ініціаторів статті і коментаторів.

          • Я податки заплатив. Навіщо мені ще раз скидуватись грошима? З такими як ти – горнєтко, тільки корупційні схеми побудуєш.

  3. А цікаво коли асфальтували Сокальську, то за чиї кровні робили оте ПКД? Невже збиралися? Всі так всі!

  4. Паскуди і злодюги. Особливо тріпло Фіщук. За два роки можна було зробити хоч щось. Самі звичайні відписки, але видно не на бабусь совєтских попали. Самі скоти винні.добре, що покаали ці документи, це і є лице влади.
    А оте сраколизане горнєтко видно із влади або із преси, бо таких дурних в місті є кілька чоловік.

  5. Фу, які ви усі збочені. Посаду? Аби з вами дураками мати справу? Та Боже збав. Бо то “груповуха” – один Фіщук і стилько збочених на нього. Таке кохання не для мене, ліпше вип’ю кави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця