<

Про прорив української музики, допомогу ЗСУ і чому не можна слухати російські пісні: розповів YAKTAK перед концертом у Володимирі

21:49 | 9.05.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
1279
/ Коментарі відсутні

У Володимир 3-го травня із першим сольним туром завітав відомий молодий, перспективний виконавець з Волині YAKTAK. Перед концертом журналістам БУГу вдалося поспілкуватися з артистом та поговорити про українську музику, шлях до популярності та плани щодо майбутнього розвитку.

Концерт відбувся 3-го травня у приміщенні Центру культурних послуг (колишньому РБК). Зал був заповнений вщент. Перед виступом YAKTAKа на сцені декілька власних треків виконав луцький артист Baryk. Серед шанувальників Ярослава були не лише підлітки, а й люди 30-50 років, також були й хлопці, зокрема й військові. Люди приходили, чи приїжджали з сусідніх міст і сіл, щоб відпочити, цілими сім’ями.

Приємним було й те, що більшість знали слова відомих пісень напам’ять і залюбки підспівували з YAKTAKом «Погляд», «Порічка», «Чекає вдома», «Вродлива», «Коли болить душа», «Не шукай», «Не мовчи», «Наречена».

Не секрет, що люди дізналися про Ярослава Карпука – YAKTAK із пісенного конкурсу “Голос діти” в якому у 2019 році 14-річний юний співак брав участь. І хоч він і не став переможцем, але отримав поштовх для початку своєї сольної діяльності та став досить впізнаваним.

“Потім були ще Чорноморські ігри і далі я зрозумів, що все. Більше не хочу брати участі ні в яких конкурсах, хочу робити свою музику. І почав писати пісні, почав випускати, вести тік-ток, інстаграм, взаємодіяти зі своєю аудиторією. Були люди, які мене підтримували. І так воно все закрутилось, завертілось, понеслось”, – ділиться YAKTAK.

Гарні стосунки у Ярослава склалися із гуртом “Калуш”, з якими познайомилися до війни. Минулорічні переможці Євробачення підтримують його та постійно пишуть схвальні відгуки під новими відео. Саме вони надихнули YAKTAKа та дали поштовх рухатися далі, показували своїм прикладом, що все можливо.

Виконавцям, які тільки розпочинають свій творчий шлях, Ярослав радить не припиняти працювати, які б перепони не стояли на вашому шляху, впевнено йти до своєї цілі, бути щирим із самим собою і робити класну музику.

Не зважаючи на відносно короткий шлях, YAKTAK уже встигнув записати чимало колаборацій з іншими відомими українським артистами, які отримали позитивні відгуки від глядачів. Це і Кола, і Соболь, Дові, і Джері Хейл, і Мамаріка та ін. Ярослав зізнався, що не буде зупинятися у цьому напрямку, але найбільше мріє записати спільний трек із Океаном Ельзи – з українських, та The Weeknd – з іноземних.

Також говорили із нашим гостем про прорив в українській музиці, чому молодь продовжує слухати російські пісня і як з цим боротися. Про допомогу армія, адже після завершення концерту і виходу “на біс” виконавці провели благодійний аукціон, розігравши пропар України з підписом Залужного за 5 тисяч грн для 100 бригади тероборони.

А також запитували в YAKTAKа, за кого вболіватиме на цьогорічному конкурсі Євробачення і чи не планує сам взяти участь у наступному національному відборі.

Більше дивіться у відеоінтерв’ю із перспективним артистом, улюбленцем багатьох українців та дівочих сердець – YAKTAKом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер