<

Про низькі зарплати та нову реформу: зустріч Ігоря Гузя з Устилузькими освітянами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:03 | 30.09.2016 / Володимир / , , /
Перегляди
1
/ коментарі 4

28-го вересня відбулася зустріч народного депутата України Ігоря Гузя з керівниками та працівниками закладів освіти Устилуга. У заході взяли участь голова Устилузької територіальної громади Віктор Поліщук, помічники народного депутата та представники ЗМІ.

Устилузьким освітянам нардеп розповів про свою активну діяльність як у окрузі, так і в Верховній Раді України. Наголосив, що не пропустив жодного засідання парламенту, а також зазначив , що активно працює над тими законопроектами, які зможуть полегшити життя місцевих жителів його округу.

Зараз ми активно лобіюємо на ремонт дороги «Устилуг», що має здійснюватися за кошти митних надходжень, у рамках пілотного проекту. При цьому голова Волинської ОДА Володимир Гунчик повинен врахувати думку людей і прийняти рішення щодо початку реконструкції саме цієї дороги, яка веде від пункту пропуску «Устилуг». Адже є ідеї розпочати ремонт дороги від Рівного у сторону Луцька. Це несправедливо, – наголосив Ігор Гузь.

Підкреслив також, що разом з громадою округу вболіває і допомагає, аби малокомплектні школи в селах без згоди громади не закривали. З цього питання відбулися зустрічі представників закладів освіти 19-го виборчого округу з Міністром освіти Лілією Гриневич. Також, Ігор Гузь у телефонному режимі постійно контактує з керівництвом профільного міністерства.

Моя філософія така – постійно працювати з людьми, і працювати так, щоб був результат. Я не можу вирішити всі питання, але роблю – що можу. Спілкуюся з людьми, чую їх критику, пропозиції…. Бачу прогалини в роботі влади – критикую. Часто-густо у нас виходить, що наша влада постійно погана. Самі ж її і вибираємо. Але я постійно наголошую, не треба чекати на допомогу від держави, не чекати, що хтось прийде з Києва і все зробить. Треба самоорганізовуватися і робити добрі справи разом. І я завжди готовий – у міру можливого, – підтримувати громаду, – зазначив Ігор Гузь при спілкуванні з людьми.

Педагоги порушували перед депутатом багато проблемних питань, а саме: дірявий бюджет в освіті, низькі зарплати та високі тарифи, реформування освітньої галузі та інші.

Освітяни нарікали, що школа в Устилузі ще з часу заснування немає актового та спортивного залів. Ігор Гузь зауважив, що цю проблему цілком реально вирішити, але варто спочатку зробити проектно-кошторисну документацію, щоб орієнтуватись у вартості робіт. І при умові активної роботи місцевого керівництва та підтримки народного депутата, можливо “вибити” кошти на добудову необхідних приміщень.

Розмова Ігоря Гузя з жителями міста Устилуг відбувалася у форматі діалогу: запитання та відповіді. Всі пропозиції для вирішення тих чи інших питань громада сформує у листі до депутата для роботи у профільних міністерствах.

img_0597
img_0552
img_0565
img_0571
img_0590




коментарів: 4
  1. А устилузькі освітяни не розказали Гузю про ганебне останнє місце їхньої школи за результатами ЗНО? Щоб мати найнижчі результати серед усіх міст України – як то “працювати” треба?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер