<

Про масштабні україно-американські навчання розповів екс-доброволець «Айдару» із Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:42 | 23.09.2019 / Володимир / , /
Перегляди
60
/ Коментарі відсутні

Юрій Якимович, уродженець Володимира-Волинського, який пішов добровольцем у АТО в 2014-му, де прослужив 2,5 роки, вижив після пострілу танку в бліндаж у 2015-му, взяв участь у масштабних україно-американських навчаннях.

Міжнародні навчання «Rapid Trident-2019» за участю представників армій з 14-ти країн тривають на Львівщині у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки. У тренуваннях задіяли понад 600 одиниць військової техніки і понад 3,5 тисяч військовослужбовців з 14 країн.

Він розповів про свою участь у «Rapid Trident-2019», пригадав дні в АТО та поділився, як поранення вплинуло на його життя.

Як повідомляє пресгрупа навчань «Rapid Trident-2019», окрім України та США, до навчань залучені військовослужбовці з Канади, Болгарії, Грузії, Італії, Литви, Молдови, Польщі, Румунії, Туреччини та Великої Британії. Найбільші іноземні контингенти — від армій США та Канади.

Командно-штабну фазу проводили за допомогою систем імітаційного моделювання, тобто, комп’ютерів та програмного забезпечення, які дозволяють моделювати дії своїх підрозділів та умовного противника у єдиному віртуальному просторі в режимі реального часу.

Для проведення навчання залучено автомобільна техніка та бойові броньовані машини, а також 4 гелікоптери Мі-8 бригади армійської авіації, які виконували у рамках навчання широкий спектр завдань: від медичної евакуації до висадки десанту, виконання вправ бойових стрільб. Крім того, для підвищення реалістичності маневрів у рамках проведення польової фази застосовуватимуться сучасні системи імітації бойової стрільби MILES.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок