<

Про активність правопорушень різних видів у Володимирському районі: на сесії районної ради звітував керівник окружної прокуратури

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:48 | 28.03.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
549
/ Коментарі відсутні

За період 2022 року зменшилась кількість кримінальних правопорушень відносно 2021 року на території Володимирського району. Про це прозвітував керівник міжрайонної прокуратури Ігор Філімонюк на сесії районної ради.

Володимирськими поліцейськими за 2022 рік було закінчено досудове розслідування 2048 кримінальних проваджень.

Порівняно з минулим роком вчинення на території району особливо тяжких злочинів зменшилась на 2%. Зменшилась також кількість вчинення тяжких злочинів на 40% та нетяжких на 21%. Кількість кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я людини знизилась майже на 50%.

Кількість правопорушень проти власності зменшилась на 10,7%. Крадіжок на 63%, грабежів – на 25.

Було складено вісім обвинувальних актів на чоловіків призовного віку, які незаконно перетнули кордон України та 13-х, які ухилялися від військової служби.

Згідно із законодавством, нез’явлення військовозобов’язаного, призовника або резервіста до військового комісаріату без поважних причин не для відправлення у військову частину у зв’язку з призовом на строкову військову службу, а за іншим викликом, тягне адміністративну відповідальність за ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Це тягне за собою накладення штрафу від 510 до 850 грн.

Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті або частиною першою статті 211 цього Кодексу, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, – тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ухилення від призову на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу – карається обмеженням волі на строк до трьох років. А ухилення від призову за мобілізацією – карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця