<

Презентували восьму збірку спогадів жителів міста «Володимир, яким ми його пам’ятаємо»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:41 | 29.07.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
1030
/ Коментарі відсутні

29-го липня у КМЦ Володимира працівники державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» презентували чергову збірку спогадів мешканців міста «Володимир, яким ми його пам’ятаємо» (Людські долі).

У 2014-му співробітники історико-культурного заповідника “Стародавній Володимир” – Володимир Пикалюк, Орися Вознюк, Романна Кучерява та Світлана Федосєєва вирішили зібрати цікаві розповіді жителів міста про їхнє минуле. З того часу випустили ще сім збірок з різними доповідачами та їхніми історіями.

“З часом ми зрозуміли, що надзвичайно важливим для сприйняття епохи є життєвий шлях наших героїв і тому проєкт був розширений і доповнений”, – йдеться в передмові книги.

На презентації восьмої книги зібралися доповідачі історій, деякі з них поділилися спогадами особисто. Розповідали про своє дитинство, яке припало на часи Другої світової війни. Про катування батьків у радянських тюрмах, про сльози матерів та нерозуміння цієї жорстокості дітьми.

“Спогади – це пазли, з яких складається історія нашого життя.
Це важливо для жителів Володимира – пам’ятати та розуміти всю біль, яку прожили наші предки”, – висловилась співавторка книги Світлана Федосєєва.

Переважно історії записувалися на диктофон, а дехто з доповідачів писав і приносив їх сам.

У збірці багато історій від дітей та внуків постраждалих від Голокосту та насилля радянського НКВД.

Також гостям презентації показали фільм “Кав‘ярня на вулиці Фарній” за участю місцевого театру “Різнобарв’я”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер