<

Представники Зарічанської ОТГ поїхали до Волинської ОДА вимагати збереження громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:30 | 30.01.2020 / Володимир / , , /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Мешканці Зарічанської ОТГ зранку 30-го січня зібралися під стінами Волинської ОДА. Люди приїхали до керівництва області, аби висловити незгоду щодо приєднання Заріччя до міста Володимира-Волинського.

Нагадаємо, що Зарічанська громада виступила проти приєднання до міста Володимира-Волинського. Таке рішення ухвалили депутати напередодні на позачерговій сесії.

Тому півтора десятки людей приїхали в облдержадміністрацію, аби висловити свою позицію. Вони зустрілися із радниками голови облдержадміністрації. Про це розповідає Суспільне. Волинь.

Як розповідає Андрій Подзізей, житель Заріччя, він не може стояти осторонь, коли забирають територію рідного села.

“Сьогодні в нас відбувається така ситуація. Нас не хочуть слухати, нас не хочуть бачити”, – говорить він.

Як розповідає заступниця голови ОТГ Ірина Лошенюк, громада є самодостатньою.

“Відповідно до теперішньої методики, яка затверджена Кабміном, ми відподаємо 4-ом основним критеріям, і за відсотковим показником, ми є не нижче середнього. Це останній шанс, щоби нас почули. Чомусь дали шанс менш перспективними громадам, дотаційним”.

Люди пішли на прийом до керівництва ОДА. У коридорі їх зустріли радники. Один з яких, до слова, розмовляв по-російськи. В кабінет до радника усіх не пустили, як і журналістів. Перемовини тривали за зачиненими дверима.

Тетяна Щербак, яка курує питання децентралізації у облдержадміністрації, розповіла, що побажання людей почула. На Мінрегіон, за її словами, буде представилено дві пропозиції: з приєднанням Заріччя і без.

Як розповіла жителька Заріччя Валентина Борусевич, згоди в перемовинах не дійшли, було “переливання з пустого в порожнє”.

“На сьогодні у Володимирі-Волинськму є багато установ, організацій і підприємств, які сплачують платежі до бюджету. Якщо ми говоримо про Зарічанську громаду, то в неї є одне єдине підприємство. Не стане птахофабрики, то куди громаду дівати. Неможливо врахувати всі побажання громадян”, – сказав Суспільному Василь Гром, консультант з бюджетних питань Асоціації міст України в обсласті.

Остаточне рішення щодо приєднання Заріччя ухвалюватимуть у Києві.




один коментар
  1. Держслужбовець,перебуваючи на робочому місці,спілкується не ДЕРЖАВНОЮ мовою і бачить себе не представником влади,а “просто людиною”?!Дивно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер