<

Представники Зарічанської громади взяли участь у мирному протесті під Кабміном

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:45 | 29.05.2020 / Володимир / , , , , , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

29-го травня представники Асоціації об’єднаних територіальних громад, серед яких і зарічанці, проводили акцію протесту біля Кабінету міністрів України, вимагаючи збереження об’єднаних територіальних громад.

Зазначається, що на мітинг зібралося декілька сотень людей. Учасники тримають в руках прапори Асоціації та плакати з назвами своїх ОТГ. Учасники закликають Кабмін переглянути перспективні плани щодо формування ОТГ областей, – пише Місто Вечірнє.

Вони вимагають зберегти об’єднані громади, оскільки майже 120 з них загрожує ліквідація після того, як вони не включені в оновлені перспективні плани формування територій громад областей України. Асоціація ОТГ закликає Кабмін переглянути перспективні плани формування громад областей.

Мітингувальники передали звернення до Кабміну з проханням про зустріч, на якій би представники уряду і територіальних громад обговорили план розвитку.

Територіальні громади вимагають від КМУ – зберегти ОТГ, які пройшли демократичний шлях добровільного об’єднання, відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», – йдеться в повідомленні Асоціації громад.

«Примусове приєднання є недопустиме, це суперечить ст. 5 Європейської Хартії місцевого самоврядування! Виключно за згодою громади. Ми закликаємо Кабінет Міністрів переглянути перспективні плани формування території громад областей і дати шанс на подальший розвиток діючим ОТГ», – наголосив Голова Асоціації ОТГ Олександр Корінний.

Нагадаємо, 26-го травня стало відомо, що Зарічанська громада вирішила подати звернення до Вищого адміністративного суду України через рішення Кабміну про приєднання до Володимира-Волинського.

Раніше голова Зарічанської ОТГ пояснив позицію громади проти об’єднання з Володимиром-Волинським.

Читайте також:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер