<

Представники профтехосвіти Володимира-Волинського розповіли про законодавство на котре очікують

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:07 | 15.03.2017 / Володимир /
Перегляди
1
/ коментарі 2

15-го березня у Володимирі-Волинському відбулася зустріч представників префесійно-технічних навчальних закладів із помічниками народного депутата України Ігоря Гузя. Освітяни розповіли на підтримку якого сам законопроекту очікують від народного обранця.

Існуюча невизначеність з майбутнім ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації і підготовки у них “молодших спеціалістів” виникла у зв’язку із прийняттям ЗУ “Про вищу освіту” раніше, аніж був прийнятий основний Закон “Про освіту”, який би визначив усі освітні та кваліфікаційні рівні, визначені в країні.

У чинному законодавстві сталася правова колізія, коли за Законом “Про вищу освіту” прийом на підготовку молодших спеціалістів закінчився у 2016-му році, а анонсований “молодший бакалавр” чи будь-який інший кваліфікаційний рівень створений не був.

“Чудово розумію, що ВРУ нині не до освіти, але рамки календарного і навчального років примушують до оперативного прийняття рішень. На 16-те березня. до порядку денного ВРУ включили  розгляд проекту ЗУ “Про внесення змін до ЗУ”Про вищу освіту” №5240 від 6-го жовтня 2016-го року. Голосування за цю поправку допоможе зняти соціальну напругу, котра виникла через невизначення півмільйонної громади студентів і викладачів коледжів. Також це допоможе повернути логіку у законотворчість хоча б у напрямку освітньої діяльності,” – зазначив Микола Савельєв, директор Володимир-Волинського педагогічного коледжу.

Вислухавши освітян, помічник нардепа Андрій Бокоч запропонував присутнім слідкувати за голосуванням у Верховній Раді 16-го березня щодо зазначеного проекту поправок. В разі їх не прийняття. то представникам коледжів пропонують взяти участь 21-го березня в брифінгу у ВРУ. Також помічник наголосив, що народний депутат відкритий для співпраці та його команда чекатиме на конкретні пропозиції по співпраці і необхідній допомозі.




коментарів: 2
  1. якаж це профосвіта в агротехнічному коледжі коли студенти практично всю зиму на канікулах, зато плату за навчання підняли.

  2. Якщо проект винесено на голосування на 16 число то навіщо збиратись 15 і думати гадати, приймуть чи не приймуть? Це вистава

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер