<

Представник Мінцифри відвідав центр вакцинації у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:20 | 23.11.2021 / Володимир / /
Перегляди
665
/ 1 коментар

19-го листопада керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік відвідав центр вакцинації у Володимирі.

Під час візиту він ознайомився із пунктом Команди підтримки Дії, що вже два тижні функціонує у центрі, – пише Княжий Град.

Окрім зустрічі з керівництвом міста і району та спілкування з журналістами, високопосадовець особисто надав громадянам допомогу: встановив застосунок Дія та показав, як у ньому згенерувати СOVID-сертифікат.

Під час візиту Мстислав Банік разом із заступницею голови ОДА Вікторією Левчук, міським головою Ігорем Пальонкою, головами РДА і районної ради Юрієм Лобачем і Віктором Хицем ознайомилися із роботою центру вакцинації, де їм розповіли про те, як відбувається прийом пацієнтів, проводяться щеплення та вноситься інформація в систему е-Здоров’я. Після чого відбулось спілкування із представникамии ЗМІ.

Зокрема, Мстислав Банік зазначив, що надзвичайно важливим є те, що районній та міській владі вдалось створити і забезпечити роботу тієї точки, до якої можуть звернутись усі охочі скористатись застосунком Дія: тут не просто підкажуть, проконсультують, а й нададуть практичну допомогу.

Міський голова Ігор Пальонка наголосив, що застосунок таки дійсно потрібний, оскільки люди масово користуються телефонами.

«Нещодавно я повернувся з-за кордону, де в Дубаї на міжнародній виставці технологічних досягнень Україна представляла саме Дію – прогресивну і корисну розробку. З переходом у червону зону епіднебезпеки мешканці громади масово пішли на вакцинацію, а використання цього застосунка, який оперативно підтягує інформацію про щеплення значно спрощує користувачам отримання і використання сертифіката не лише в межах України, а й за кордоном», – сказав очільник громади.

Під час спілкування з журналістами Мстислав Банік розповів, що у грудні Мінцифри впровадить у Дії ще одну важливу послугу – зміну місця реєстрації (проживання), а також пояснив, чому свідоцтва про народження дитини через неможливість оцифрувати певні машинописні знаки не підтягуються в Дію.

Заступниця голови ОДА Вікторія Левчук наголосила та попросила представників ЗМІ донести до громадян інформацію про те, що Дія працює навіть за відсутності в людини закордонного біометричного паспорта чи ID-картки.

Насамкінець Мстислав Банік особисто включився в процес консультування громадян: чітко наперед проговорював алгоритм дій, завдяки чому люди оперативно встановлювали застосунок Дія, знаходили у ньому документи, реєстрували свої дані та генерували сертифікати.




один коментар
  1. Ну прямо як візит товаріща Брежнева ілі Хрущёва. Посетил, ознакомился, выступил с докладом и бурные овации и аплодисменты.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця