<

Працівники Володимир-Волинськтеплокомуненерго проти передачі міських котелень у приватні “руки”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:42 | 7.06.2016 / Володимир / , /
Перегляди
22
/ коментарів 8

6-го червня у приміщенні Володимир-Волинського учбового комбінату, що знаходиться біля вулиці Шевченка, пройшли збори працівників ПТМ «Володимир-Волинськетеплокомуненерго». На них розглядали лише одне питання: Про передачу в оренду котелень, що розташовані за адресами вул.Котляревського, 10, вул. Павлова, 20 та Луцька, 146.

Варто зазначити, що збори були ініційовані радою незалежної профспілки та працівниками підприємства. Провели ці збори в обідній час, оскільки директор ПТМ “ВВТКЕ” Анна Рубанова не погодила їх проведення в робочий час в приміщенні підприємства.

На зборах були присутні більше 70-ти працівників ПТМ «ВВТКЕ», начальник управління ЖКГ міськвиконкому Віктор Фіщук, міські депутати та представники ЗМІ.

Обговорюючи перше питання, головний інженер підприємства та головуючий на зборах Ярослав Жук, повідомив присутніх, що на найближчу сесію міської ради буде виноситись питання про передачу в оренду 3-х вищезгаданих котелень.

Враховуючи те, що доведеться скоротити значну частину працівників, Ярослав Жук попросив присутніх проголосувати за те, щоб міська влада не передавала котельні в оренду, а якщо це станеться, то щоб у договір з орендарем було внесено пункт про соціальні гарантії скороченим працівникам (виплату їм середньої річної заробітної плати).

За це працівники  «Теплокомуненерго», звичайно, проголосували. Але, по-перше, таке рішення зборів не є обов’язковим до виконання органами місцевої влади, по-друге, ніхто не сказав, звідки брати кошти на виплати соціальних гарантій скороченим працівникам.

На самих зборах люди зайняли категоричну позицію – котельні не повинні переходити в оренду, але як показує практика (передана в оренду котельня на вулиці Устилузькій), бажання працівників не завжди цікавлять міських депутатів. Але це буде видно по рішенню міської ради, сесія якої відбудеться 10-го червня.

П.С. Цікаво, що повного аналізу ситуації ніхто з присутніх не проводив. Тому не можливо сказати, що передача котелень в оренду приватному інвестору це погано. Адже представники міської влади стверджують, що котельня на Устилузькій працює ефективно і цього на зборах ніхто не заперечував. Якщо це так і приватний інвестор покращить роботу котелень і зробить проживання у будинках Володимира-Волинського, нехай не дешевшим, але хоча б комфортнішим, то вирішувати це повинні не працівники підприємства, які бояться скорочень, а жителі міста.

IMG_9861




коментарів: 8
  1. Ну той Жук як кістка в горлі Саганюка , ну постійно путається під ногами і заважає папіка його дружбанам і свояку Вірковського розтягнути майно громади , зараз взялися за теплокомуненерго , далі буде водоканал , його вже нашпиговують на сесіях бюджетними коштами , щоб їх перекачати при оренді приватникам , що зараз відбувається і в теплокомуненерго з котельнми , земелька то вже розтягнута , промисловість знищена і порізана в металобрухт , ще залишилось майно громади ???

    • питання важливе, тому треба ,як вимагає законодавство України ,спочатку провести громадські слухання по оренді , зважити всі “за” і “проти “, а вже потім виносити це питання на голосування депутатів.

  2. а може їм ше по 100 тисяч виплатити за те, шо нічорта не роблять, тільки язиками лепечуть…Коли не їду, рабочий народ напівтверезий в 11 годин, а жук ганяє по всім установам і сам до себе говорить (відать, співрозмовник цікавий))) короче, народ обнаглівший, гроші загрібають, всім недовольні і всі їм должні…. реально – готовий Кабмін і ВР України….Розігнати не можна помилувати

    • ну Гнате , прошу до нас на роботу , але памятай , що у нас біля сотні потенційних вибухових бочок (котлів) , що наш , як ви кажете ,напівтверезий робочий люд обслуговує близько 20 км теплових мереж , більше 100 насосів , що в нас вже близько 15 років не було ні однієї аварії , що привела б до припинення подачі тепла людям , і що спеціалістами в нас стають тільки через 5 років роботи і не всі .

      • Та всі поняли,шо Ви такі работніки, без яких Земля перестане вертітися і настане кінець світу! Та тільки крім вас є ще купа людей,які мають ще більшу відповідальність, але працюють тихо, спокійно, не нагліють і їх навіть не чути…А вам весь час погано і мало грошей…а які ви спеціалісти бачить сам народ, і якщо їм дати можливість вирішити, чи треба теплокомуненерго в такому вигляді як є, то думаю мало б хто захотів тримати такий баласт як ви!

        • ВИ ПАНЕ ГНАТ ЗА ВЕСЬ НАРОД НЕ ВИРІШУЙТЕ,ТОМУ ЩО САМЕ НАРОД НЕ ДОЗВОЛИВ ВСТАНОВИТИ МОДУЛЬНІ КОТЕЛЬНІ У ЇХНІХ ДВОРАХ І САМЕ НАРОД ЗНАЄ ЯК ЗАЛИШАТИСЬ БЕЗ РОБОТИ КОЛИ НА ПІДПРИЄМСТВА ПРИХОДИТЬ ПРИВАТНИЙ ВЛАСНИК. ПОЦІКАТЕСЬ, ЩО СТАЛО З ТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО В ТАКИХ МІСТАХ ЯК СМІЛА ТА ІНШІ ДЕ ПРИЙШЛИ ТАК ЗВАНІ ГОСПОДАРІ

  3. одне з небагатьох підприємств де працівники отримують більш менш пристойну зарплату хочуть віддати хазаїну, але подумайте скільки вже підприємств зупинилось при каденції нашого мера. він створює робочі місця в черзі на таможні, а не в вол.волинському.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок