<

Прапор, герб та квіти: в історичному музеї Володимира провели патріотичний захід для діток

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:46 | 12.05.2022 / Володимир / , /
Перегляди
252
/ Коментарі відсутні

6-го травня в історичному музеї імені Омеляна Дверницького у Володимирі відбувся патріотичний захід – майстер – клас для дітей, який провела талановита майстриня Ілона Велимчаниця.

Крім місцевих дітей, завітали в музей й малеча, яка разом з батьками вимушено проживає у Володимирі через війну, повідомляють у фейсбуці музею.

На початок заходу майстриня підготувала фотопрезентацію, під час якої розповіла дітям про державні символи України, звичаї, хоробрість та незламний дух українських козаків, послідовниками яких є сучасні герої України – воїни ЗСУ та волонтери.

Ілона Велимчаниця розповіла малечі, що козаки мали свої обереги. Одним таким оберегом була срібна сережка у формі півмісяця – лунниця. Якщо козак був єдиним сином у матері, він носив сережку у лівому вусі, якщо останнім чоловіком роду – у правому. У походах і боях таких по можливості берегли і підстраховували.

Як зазначають, дітей вразило те, що у козацькому війську були жінки – воїни. Їх називали поляницями. На продовження діти оглянули музейні експонати – козацькі глиняні люльки та металеві підкови, а тоді усі разом заспівали українську пісню “Ой у лузі червона калина”.

Після цього мисткиня розпочала майстер-клас з малювання: діти розфарбовували дерев’яні заготовки у формі карти України та сережки – лунниці.

Як йдеться у пості, хлопчики та дівчатка малювали синьо – жовтий прапор України, її герб, квіти: маки, соняшник, волошки та багато іншого, залишали патріотичні гасла та написи.

Військовослужбовиця, яка завітала на захід, пообіцяла передати обереги нашим захисникам.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа