<

Хто винен у тому, що ПП “Юнком Трейд” вже три роки не сплачує за землю?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:27 | 19.06.2015 / Володимир /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

На 44-й сесії міської ради Володимира-Волинського розглядалося ряд питань, пов’язаних із міською землею – дозволами на розробку технічної документації, продовженням договорів оренди або їх розірванням, передачею об’єктів комунальної власності на приватизацію у 2015 році та попередньою оцінкою лотів на земельний аукціон. Також депутати визначили ставку податку на земельні ділянки у розмірі 7%, і зняли з порядку денного питання відведення приватному підприємству “Юнком Трейд” земельної ділянки, орієнтовною площею 22009 кв. м.

Усе починалося ніби мирно та дуже виважено, допоки депутатський корпус не дійшов до питання про відведення земельної ділянки нафтовій компанії Миколи Юнака “Юнком Трейд” по вулиці Наталії Ужвій, 3, що у Володимирі-Волинському. Тут почалися дебати, в наслідок чого виявилося, що земля, на якій розміщені споруди підприємства, перекуплені у ВАТ “Родючість”, не є ні в якій формі користування у місцевого бізнесмена вже 3 роки.

Депутат Іван Сусік зокрема, зазначив, що земля використовується, а плати за неї у міський бюджет не надходить. “В рік це приблизно 70 тисяч гривень. Порахуйте, скільки вже втратило місто”, – зазначив депутат. Віра Чайковська-Тарликова нагадала присутнім, що ТзОВ “Райдуга” за значно меншу квадратуру та наявність документів, хоч із давнім терміном оформлення, повертає у казну Володимира-Волинського 26 тисяч гривень.

Голова земельної комісії Руслан Мороз підтвердив, що власники нафтової кампанії один раз за три роки зверталися у міськвиконком із питанням про виділення земельної ділянки, однак далі цього справа не пішла. “Вони там мають суміжну територію із рядом підприємців. От весь цей час, ніби-то, фірми не можуть домовитися між собою, в тому числі і поділити спільний заїзд на територію. Але, до нас жодної заяви про майнові спори, жодного звернення написано не було. Тому, необхідно, щоб ви надали нам своє бачення питання, а міська рада тоді вже прийме “вольове рішення” та визначить форму володіння земельною ділянкою”, – зазначив Мороз.

Прохання ПП “Юнком Трейд” стосується не тільки виділення їм в оренду чи в постійне користування землі, а й одразу ж зміну цільового призначення. Тобто, якщо земля використовується в комерційних цілях, то плата за землю для таких підприємств значно вища, ніж для земель і підприємств виробничих, або ж сільськогосподарських. Як зазначили депутати, “не платять за землю взагалі, а хочуть ще менше платити”.

Юрист-консульт “Юнком-Трейд” визнав, що підприємство не має навіть дозволу на розробку технічної документації на дану земельну ділянку. “За що ж ми маємо платить?”, – бідкався юрист.

Поцікавившись, чому не дано дозвіл на розробку необхідних документів, журналісти дізналися від того ж таки голови земельної комісії пана Мороза, що фірма не зверталася у міськвиконком із проханням про виділення землі. Відповідно, насильно ніхто “Юнкому” її не нав’язував.

Петро Саганюк резюмував ситуацію рекомендував підприємству наступне: “За три роки ви повинні були вже домовитися з усіма власниками приміщень, які знаходяться на даній земельній ділянці і прийти зі своїми пропозиціями до влади міста і депутатів, а не перекладати свої проблеми на плечі виконкому”.

Юрист настоював, що ПП не “соприкасається” з іншими підприємствами, в тому числі Ковальчука (спільно розміщені приміщення фірм, – ред), і уявлення не має, як з ними домовлятися. Не зважаючи на таку позицію бізнеса, народні обранці відклали питання про виділення земельної ділянки “Юнком-Трейд” до вирішення ними усіх спірних питань.

Не озвучено було на сесії лише рішення проблеми про несплачені кошти за користування міською землею приватним підприємством Миколи Юнака за попередні три роки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця