<

Пожежа в селі Фалемичі Володимир-Волинського району трапилася сьогодні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:48 | 5.01.2015 / Володимир / , , /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

Із настанням холодів збільшилась кількість пожеж, пов’язаних із неправильним користуванням обігрівачами та іншими електроприладами побутового призначення. Про це сьогодні “БУГу” повідомив головний інспектор Володимир-Волинського МРВ У ДСНС України у Волинській області Олег Отченаш.

Сьогодні о 06 год. 31 хв. на черговий пункт поступило повідомлення від громадянки Руслани Л. з с. Фалемичі, що на вул. Прибережна, горить житловий будинок зі шлаку розмірами 8х9 м, критий шифером по дерев’яній обрешитці.

На місце події було направлено перше та друге відділення ДПРЧ-7. По прибуттю на місце було встановлено, що горить будинок у якому постійно ніхто не проживає, власники періодично приїжджають для того, аби погодувати тварин, а самі живуть у місті Володимирі-Волинському.

На момент повідомлення про пожежу горів повністю дах будинку, а коли пожежні підрозділу прибули на місце, дах вже догоряв. Пожежу складно було приборкати через невчасне повідомлення про займання, сильне захаращення будинку горючими матеріалами, вітру, який сприяв швидкому поширенню вогню, а також великої відстані до вододжерела. Коли полум’я згасло, констатували факт непридатності будинку для подальшого проживання. На щастя, вдалося запобігти розповсюдження вогню на інші споруди та будинки, що знаходились поруч. Одна із власниць будинку  вважає ймовірною причиною пожежі коротке замикання старої електропроводки. Зі слів сусідів у хаті всю ніч горіло залишене без нагляду світло.

Як повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Володимир-Волинського МРВ У ДСНС, майже всі пожежі з трагічними наслідками виникають у житловому секторі сільської місцевості, в будинках пенсіонерів, інвалідів та безробітних людей. В МНС вважають, що у цих соціальних верств не вистачає коштів на протипожежні засоби і здебільшого мешкають у старих дерев’яних хатах із газовими приладами, пічним опаленням, електрообладнанням, що давно застаріло та належним чином не обслуговується і не ремонтується. Як наслідок, найбільша кількість пожеж та загиблих людей на них реєструється у зимовий період.

Новорічні свята також не пройшли без надзвичайних ситуацій. Так, 1 січня о 3 год. 13 хв., у пожежну частину Володимира-Волинського надійшло повідомлення від жителя міста, що на вулиці Поліської Січі, 14 горить легковий автомобіль «Фольцваген пассат Б3».

На місце події було направлено перше відділення ДПРЧ-7 під керівництвом начальника караулу старшого лейтенанта служби цивільного захисту Руслана Прокопчука. По прибуттю на місце події було встановлено, що горить салон автомобіля, пожежу швидко вдалося приборкати. Причина пожежі та збитки встановлюються.

02.01.2015 о 13 год. 31 хв. поступило повідомлення від мешканки  села Красностав про займання сіна. На місце події було направлено пожежну команду с. Галинівка, та друге відділення ДПРЧ-7. Причина пожежі та збитки встановлюються.

Працівники МНС ще раз звертаються з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки, аби зберегти своє життя та здоров’я.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер