<

Повідомили, як просувається будівництво під’їзної дороги до КПП «Устилуг-Зосін»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:26 | 8.05.2019 / Володимир / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

У Волинській області відновлено роботи на об’єкті реконструкції Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне на км 0 + 420 – км 3 + 600. Ця ділянка автошляху є однією з артерій, з’єднуючих Україну з Європою, і пролягає до міжнародного контрольно-пропускного пункту «Устилуг-Зосін» в об’їзд міста Устилуг Волинської області.

Наразі ж автомобільна дорога Н-22, що є під’їзною до цього КПП, проходить центральними вулицями міста і в його забудованій частині складає близько 2 км, інформує Служба автомобільних доріг Волині.

З метою розвантаження населеного пункту від транспортного потоку та забезпечення під’їзду до митниці в його обхід реконструкція існуючої дороги Н-22 була передбачена ще на початку 2000 років. Ділянку протяжністю 2,5 км введено в експлуатацію у 2002 році. З того часу роботи на об’єкті частково виконано ще на 0,4 км дороги, і в силу певних обставин вони зупинились на тривалий термін. Насамперед це зумовлено довготривалими судовими процесами, пов’язаними з вилученням у громадян земельних ділянок і розміщених на них житлових будинків та інших споруд для суспільних потреб, а потім з відсутністю фінансування. Та це вже в минулому.

На сьогоднішній день підрядним підприємством ТзОВ “Автомагістраль-Південь” на цьому об’єкті реконструкції виконано ряд підготовчих робіт: поновлено закріплення траси, знято родючий шар на ґрунтовому резерві та по основному напрямку автодороги.

Тепер підрядником зводиться земляне полотно. Об’єм таких робіт чималий, адже проектна документація передбачає влаштування 8-метрового земляного насипу автодороги, для чого потрібно відсипати понад 28 тис. м3 ґрунту. Земляний насип автодороги вимагає ретельного ущільнення, яке запобігає просіданню ґрунту, підвищує його несучу здатність, зменшує фільтрацію води, підвищує стійкість укосів. Такий вид робіт є обов’язковим при будівництві доріг. Тому для якісного влаштування земляного полотна на об’єкті реконструкції автодороги Н-22 працює важка техніка: екскаватори, бульдозери, віброкатки, самоскиди. Шум, гуркіт та вібраційні коливання – це, на жаль, невід’ємні складові роботи дорожньо-будівельної техніки, що можуть спричиняти певний дискомфорт та викликати невдоволення людей.

Служба автомобільних доріг у Волинській області перепрошує за тимчасові незручності, що виникають при виконанні дорожніх робіт на під’їзній дорозі до КПП “Устилуг-Зосін”, та закликає усіх, хто живе, працює або тимчасово перебуває неподалік цього об’єкта реконструкції, з розумінням поставитись до такої ситуації.

Розпорядженням КМУ від 06.02.2019р. № 130-р у 2019 році передбачено фінансування цього об’єкта у розмірі понад 30 млн. грн. та введення в експлуатацію 0,7 км реконструйованої ділянки автошляху.

“Тож маємо сподівання, що автомобілі, які перетинатимуть кордон України з Республікою Польща через міжнародний пункт пропуску “Устилуг-Зосін”, вже цьогоріч курсуватимуть новою об’їзною дорогою, що значно зменшить транспортний потік містом і воно стане чистішим та безпечнішим для його жителів”,- йдеться на сайті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер