<

Постійні комісії та їхніх голів затвердили депутати Володимир-Волинської міськради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:46 | 1.12.2015 / Володимир /
Перегляди
1
/ коментарі 4

Найочікуванішим моментом другої позачергової сесії Володимир-Волинської міськради було затвердження депутатами постійних комісій ради та їхніх голів. В кулуарах та у соцмережах ширилися різні припущення щодо домовленостей серед політичних сил, представлених у раді. Однак, на погоджувальній раді фракцій, що відбулась напередодні сесії, поділ депутатів по комісіям виявився не очікуваним та не виправдав попередні прогнози. 

Зокрема, депутат минулої каденції Анатолій Сорока на своєму сайті “Волинь:Світ” пророкував  створення 7-ми комісій. Розкладку по головам комісій пан колишній депутат малював наступним чином:
Василюк Вадим Микитович (Блок Петра Порошенка) – комісія з питань законності і правопорядку, депутатської діяльності, регламенту, зв’язків з громадськими організаціями та об’єднаннями громадян;
– Савельєв Микола Григорович (Блок Петра Порошенка) – комісія з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, підприємництва та регуляторної діяльності;
– Шевчук Ігор Володимирович (ВО «Батьківщина») – комісія з питань охорони здоров’я;
– Хілінський Андрій Георгійович (ВО «Свобода» ) – комісія з питань соціального захисту населення та у справах учасників бойових дій і їх сімей;
– Мороз Руслан Андрійович («Наш край») – комісія з питань земельних відносин та екології;
– Тимосевич Олег Олексійович ( «Самопоміч») – комісія з освіти, культури, туризму, молоді і спорту, комунікацій та міжнародного співробітництва;
– Сусік Василь Михайлович («УКРОП») – комісія з питань містобудування, житлово-комунального господарства, інфраструктури, комунальної власності та енергозбереження.

Однак, даний прогноз виявився помилковим на усі 100%.

Відтак, у складі міськради наступні два роки діятиме 6-ть постійних комісій. Зокрема, це:

– З питань законності і правопорядку, депутатської діяльності, регламенту, зв’язків з громадськими організаціями та об’єднаннями громадян. Голова комісії – представник фракції “Самопоміч” Олег Тимосевич. До складу увійшли: Вадим Василюк, Роман Горошкевич, Леонтій Дмитрук, Ігор Мацюк та Валентин Вірковський.

– З питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, підприємництва та регуляторної діяльності. Голова комісії – представник фракції “Свобода” Сергій Коба. Склад комісії: Микола Савельєв, Ярослав Жук, Олег Венгер, Олег Ковальчук, Андрій Принда.

– З питань охорони здоров’я та екології. Голова комісії – представник фракції “Батьківщина” Ігор Шевчук. Склад комісії: Василь Сусік, Ірина Мельник, Валерій Зінкевич.

– З освіти, культури, туризму, молоді і спорту, комунікацій та міжнародного співробітництва. Голова комісії – представниця фракції “УКРОП” Світлана Федонюк. Склад комісії: Віра Сєргєєва, Володимир Заєць, Олександр Токовий, Микола Смаль.

– З питань містобудування, ЖКГ, інфраструктури, комунальної власності, енергозбереження та земельних відносин. Голова комісії – представник фракції БПП “Солідарність” Григорій Цаль-Цалко. Склад комісії: Сергій Радкевич, Максим Клим’юк, Сергій Гранат, Руслан Мороз, Сергій Барщевський.

– З питань соцзахисту населення та у справах учасників бойових дій і їх сімей. Голова комісії – представниця фракції БПП “Солідарність” Надія Замрига. Склад комісії: Андрій Хілінський, Павло Шлейн, Валерій Олксюк, Іван Омельчук, Сергій Сьомак.

Претензії до формування складу комісій та їхніх очільників виникли у єдиної політичної сили у міськраді – “Наш Край”. Руслан Мороз заявив, що на учорашню погоджувальну раду їх ніхто не запросив. Відповісти на це йому взявся вже традиційно присутній на всіх сесіях місцевих рад, обласний депутат від “Самопомочі” Костянтин Зінкевич. “Секретар ради Олег Свідерський запевнив нас, присутніх на погоджувальній раді, що Вас запрошено”, – сказав пан Зінкевич. У відповідь секретар ради попросив присутнього обласного депутата не перекручувати його слова.

Окрім того, “Наш Край” мав претензії і до персони Леонтія Дмитрука як члена комісії з питань законності і правопорядку, депутатської діяльності, регламенту, зв’язків з громадськими організаціями та об’єднаннями громадян. Пан Мороз стверджує, що суд визнав цього депутата у підкупі голосів виборців в період передвиборчої кампанії.

Не задоволені “краяни” лишилися і тим, що їх помістили у земельну комісію, ігнорують, помістили за, так би мовити, останню парту в сесійній залі і взагалі вважають “ворогами народу”. “Битися нам не можна, “УКРОП” пересадив нас на кінець сесійної зали, ще нас в окремий кабінет помістіть, щоб ми нікому не заважали!, – обурювався Руслан Мороз.

Після дискусій, секретар ради перейшов до конструктивного моменту та попросив голів комісій найближчим часом провести нараду та перейти до роботи.




коментарів: 4
  1. Пан Мороз стверджує, що суд визнав цього депутата у підкупі голосів виборців в період передвиборчої кампанії. – мля і це каже свиня, яка має купу судимостей. мороза давно на очко посадити треба

  2. Так, ось чому Свобода виставляла Кобу на міського голову. Свобода, яка активно критикує Саганюка невипадково пішла в розмін на бюджетну комісію. Відкрийте очі люди, це змова!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер