<

Посівна компанія у Володимир-Волинському районі виявилась не страшною для великих агропідприємств району

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:27 | 2.03.2015 / Володимир /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

500 гектарів ярини уже засіяно великими агропідприємствами на полях Володимир-Волинського району. Про це на оперативній нараді повідомив начальник  управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Юрій Кравчук.

“На сьогодні посіяні такі культури як ячмінь, овес, пшениця – ранні сорти ярини. Трохи пізніше, за сприятливих погодних умов сіятиметься кукурудза та соя”, – розповів головний аграрій району.

Особливих проблем із забезпеченням мінеральними добривами та паливо-мастильними матеріалами не відчули великі сільгосппідприємства, такі як підприємства Діброви, Шелепіни, Лясніка,та інші – повідомив Юрій Іванович. “Великі фермери запаслися усім необхідним ще з осені. Гірша ситуація складається в одноосібників – вони відчувають скруту із паливом для посівної, і з удобренням полів”, – каже начальник агроуправління.

“Взагалі, проблеми із заправкою техніки та її справністю завжди існували. Цього ж року в зв’язку із ситуацією в країні дрібні господарі це відчули особливо. Однак, маємо сподівання, що посівні проблеми не скажуться на врожайному результаті району”, – зазначив пан Кравчук.

На запитання про стан відновлення програм по аграрному сектору Володимир-Волинського району, яке прозвучало від першого заступника РДА Володимира Собіпана, Юрій Кравчук зазначив, що минулого тижня був присутній на загальноукраїнській нараді, яку проводив міністр Павленко, та їздив в обласний центр, де повідомили, що усі аграрні програми, які діяли минулого року відновлять і у 2015 році як на державному, так і на обласному рівні. “Однак, це лише обіцянки – що буде відновлено на ділі – сказати на даний момент не можу. Наша область аграрна, тому маємо надію, що цей сегмент фінансування отримає в достатній мірі. Коли – сказати не можу”, – каже пан Кравчук.

Окрім того, з початку березня, як і прогнозувалося, пенсійний фонд району почав складати позовні заяви до суду на агропідприємства, які не відшкодували витрати по сплаті пільгових пенсій. Не зважаючи на те, що подібні відрахування обтяжили додатково сільгосппідприємства, їхні керівники не зробили жодного кроку в бік провладних структур району, області чи держави, аби висловити своє негативне ставлення до додаткового податкового навантаження.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа