<

Посадовець з Володимира сплатить 17 тисяч штрафу за хабарництво

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:38 | 21.09.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
1340
/ 1 коментар

Уродженець Володимира, на посаді службової особи, неодноразово отримував неправомірну вигоду за неперешкоджання зайняття господарською діяльністю.

Начальнику Головного управління Держпродспоживслужби Володимира винесли вирок щодо вчиненого кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України, про це повідомляє Вісник з посиланням на вирок міського суду від 15-го вересня.

Чоловік вимагав у орендаря службового приміщення, що знаходиться у власності Держпродспоживслужби, щомісячну неправомірну вигоду, у вигляді пального для транспортного засобу об’ємом 100 л або грошових коштів на відповідну суму.

31-го липня 2018-го року та 27-го серпня 2018-го року обвинувачений отримав неправомірну вигоду у вигляді талонів на дизельне пальне мережі АЗС ОККО по 100 літрів щоразу.

8-го жовтня 2018-го року посадовець отримав неправомірну вигоду грошима – 6 000 гривень, за не перешкоджання у здійснення господарської діяльності орендарем приміщення.

Чиновника визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Йому призначили покарання у виді штрафу в розмірі 17 000 гривень з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, строком на два роки.

Також з обвинуваченого стягнули в дохід держави 5 005 гривень витрат, пов’язаних із залученням експерта для проведення експертизи речовин хімічних виробництв та спеціальних хімічних речовин.

Обвинуваченому також скасували арешт майна, котрий накладений ухвалою слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області від 16.10.2018 року.

“Вирок може бути оскаржений до Волинського апеляційного суду через Володимир-Волинський міський суд протягом 30 днів з дня його проголошення”, – йдеться у вироку суду.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа