<

Попри заборону, релігійна громада у Володимирі продовжує проводити будівельні роботи на території заповідника: директор скаржиться на бездіяльність поліції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:50 | 23.06.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
1495
/ Коментарі відсутні

Не дивлячись на візит поліції та відсутність дозволів на проведення будівельних робіт від історико-культурного заповідника у приміщенні, де розміщується єпархія ПЦУ у Володимирі, продовжили проводити будівельні роботи. Фахівцями було видано припис про заборону проведення будь-яких будівельних робіт, а 23-го червня складено черговий акт: роботи знову проводили. На місце викликали поліцію.

Роботи на фасаді будівлі монастиря, що біля храму Різдва Христового, в якій розміщується місцева єпархія ПЦУ, продовжуються. Там ніяк не відреагували на попередній візит поліції, а чергове зауваження директора історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» Володимира Пикалюка – проігнорували.

Як розповідає директор, він здивований діями поліції, а точніше – бездіяльністю, адже чомусь розслідування не передали слідчому. Натомість справу дали дільничому поліції, проте і він так і не вийшов до цього часу на зв’язок.

Чи можна вважати це поблажкою з боку правоохоронних органів релігійний громаді – покаже час. Поки що ж директор заповідника, працівники обласного управління культури з питань релігії та національностей та їхні представники, які видавали припис, впеснені, що, якщо є закон у державі, то він – один для всіх.

Нагадаємо, 16-го червня, як розповіли БУГу у заповіднику, єпархія ПЦУ у Володимирі без усіляких дозволів розпочала ремонтні роботи у колишньому приміщенні монастиря, що біля храму Різдва Христового. Робити вона права не мала, адже приміщення комунальне та ще й на території історичного заповідника. Право постійного користування будівлею мали монахині, що жили тут роками раніше. Тепер же тут розміщується єпархія. Заповідник не повідомили та не узгодили проведення будь-яких робіт на його території. Викликали поліцію.

У єпархії коментувати подію не бажають. Так секретар єпархії розповів БУГу, що конфлікту насправді не було і пояснювати ситацію відмовився. Керуючий єпархією єпископ Матфей Шевчук сказав, що “коментарів не дає”.

Наразі в управлінні культури області чекають на відповідні документи від єпархії щодо намірів внести зміни в фасад будівлі. Будь-які роботи до часу узгодження документації повинні, згідно з виданим приписом, бути припинені. Також розповідають, що, оскільки до будівлі примикає собор Різдва Христового є пам’яткою архітектури національного значення, то відповідні погодження потрібно також буде отримати в міністерстві у Києві.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок