<

«Попри всі труднощі, Володимир-Волинське ТМО готове до боротьби з коронавірусом», – новопризначена в.о. директора медзакладу Тетяна Ващук

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:43 | 10.04.2020 / Володимир / /
Перегляди
24
/ Коментарі відсутні

Тимчасовий  виконувач обов’язків директора КП «Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання» Олександр Клачук подав заяву про звільнення з посади у зв’язку зі станом здоров’я. На його місце призначили нову виконувачку обов’язків – Тетяну Ващук.

Журналісти газети “Слово правди” зателефонували новій очільниці Володимир-волинського ТМО на четвертий день її призначення, аби запитати про те, які головні завдання ставить перед собою вона та як працює лікарня в умовах карантину.

Із січня минулого року новопризначена керівниця медзакладу обіймала посаду начальниці відділу з питань охорони здоров’я виконавчого комітету міської ради. А до того випускниця Тернопільського медичного університету чотири роки працювала лікаркою-хірургом у хірургічному відділенні Володимир-Волинського ТМО.

Нова очільниця ТМО наголошує, що головне завдання, яке зараз ставить перед собою як перед керівником, – це справитись із епідемією коронавірусу.

За такий короткий термін, звичайно, всього не осягнути, але потрохи вникаю у курс справ і вже бачу, як багато роботи попереду – і по території, і по відділеннях, де треба зміцнювати матеріально-технічну базу, розширювати лікувально-діагностичні можливості, залучати молодих лікарів. У цій справі потрібен командний підхід, щоб налагодити результативну роботу», – зазначає Тетяна Ващук.

Попри всі труднощі, очільниця ТМО запевняє, що медзаклад готовий до боротьби із коронавірусом – на всі необхідні заходи отримали кошти з місцевого та обласного бюджетів, допомогу від фонду Ігоря Палиці та благодійників. Забезпечені лікарі і масками, і рукавицями, респіраторами та комбінезонами у повному обсязі. Персонал пройшов навчання і знає, як діяти у разі виявлення інфікованих пацієнтів.

Початок призначення на посаду керівниці медзакладу співпав із ще одним переломним періодом для адміністрації ТМО та усієї системи охорони здоров`я, адже 1-го квітня стартував другий етап медичної реформи. Тепер кожен пацієнт, який підписав декларацію із лікарем первинки, отримає пакет безоплатних медичних послуг, зарплата лікаря зросте відповідно до кількості пацієнтів, а також буде впроваджено електронне направлення до лікарів вторинки, яке надає сімейний лікар.

На думку Тетяни Ващук, повністю ця система запрацює не відразу, а за місяць-другий. Лікарі, які звикли працювати з паперами, нині поступово перелаштовуються на ведення електронних історій хвороби та видачу електронного скерування.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер