<

Польське місто Мальборк стало містом-партнером Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:40 | 19.10.2022 / Володимир / , /
Перегляди
234
/ Коментарі відсутні

18-го жовтня у Володимирській міській раді відбулось підписання листа про наміри щодо партнерських відносин між Володимиром та польським містом Мальборк.

На зустріч з міським головою Ігорем Пальонкою прибула делегація у складі бурмістра міста Мальборк, повідомляють на сайті міста.

Під час спілкування обидві сторони зустрічі обговорили можливі напрямки майбутньої співпраці. Ігор Пальонка розповів гостям про те чим живе нині громада, які підприємства працюють на її території, як проходить навчальний процес.

Окремо зупинились на темі допомоги військовим формуванням. Міський голова наголосив, що основна потреба сьогодні в озброєнні.

“Українські воїни мужньо та з  блиском в очах обороняють сьогодні рідну землю, а наше завдання – забезпечити їх усім необхідним”,- зазначив очільник громади.

У розмові мер також висловив подяку полякам, які зараз разом з українцями переживають новий історичний етап. Бурмістр Мальборка зазначив, що поляки гостро відчувають віяння війни, адже багато українців зараз знаходяться на теренах Польщі.

Після спілкування очільники міських рад Володимира та Мальборка приступили до підписання угод про співробітництво.

Підписання угоди є частиною діяльності Європейського Союзу, спрямованої на приєднання України до Європейської спільноти, і через контакти з іншими містами партнерами послужить європейській інтеграції та розбудові добрих відносин між громадянами цих країн.

Даною угодою передбачено запровадження довгострокових дружніх взаємовигідних відносин  між містами-партнерами у напрямках освіти, культури і спорту, молодіжної політики, охорони здоров’я, соціального захисту, економіки, туризму, управління містом, сприяння дослідженням розвитку місцевих традицій, реалізації спільних проєктів, що фінансуються з фондів ЄС, обмін між державними установами та неурядовими організаціями.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер