<

Половина Володимира-Волинського торгує нелегальним товаром, ‒ голова Волинської ОДА

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:55 | 23.11.2016 / Володимир /
Перегляди
0
/ 1 коментар

У Володимирі-Волинському половина мешканців торгує нелегальними підакцизними товарами, тобто, сигаретами чи алкоголем, ‒ вважає голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Про це він заявив під час засідання бюджетної колегії у середу, 23-го листопада, – повідомляє ВолиньPost. 

Як відзначив перший заступник начальника Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй, завдяки їхній роботі до місцевих бюджетів надійшло більше 1 мільйона штрафних санкцій за незаконну торгівлю підакцизними товарами без ліцензії. Проте повністю вирішити проблему не вдається.

Також він заявив, що з території області без сплати податків вивезли 30 тонн сухих лікарських трав та 40 тонн виноградних равликів. Натомість Гунчик відзначив, що «не треба ховати голову в пісок», бо, мовляв, сільські голови, поліція і ДФС добре знають, хто і де торгує «самогоном» чи сигаретами, просто не борються із цим ефективно, бо «мають свій інтерес».

Також Гунчик поцікавився, чому Чуй нічого не згадав про «контрабас» на митниці і про мінімальні зарплати в магазинах, де решту виплачують «налом в конвертах». Тому він вимагає щоквартального звіту від ДФС щодо надходження податків за напрямками та боротьби із різними порушеннями.

Голова Голобської ОТГ Сергій Гарбарук відзначив, що у них продавці сигарет та горілки мають ліцензії, але платять 60 гривень. Натомість Віталій Чуй пояснив, що потрібно стимулювати людей просити чек, бо тоді підприємець мусить заплатити 5% від суми товару. Натомість без відповідних документів фіскали, мовляв, не мають права проводити перевірку, бо діє мораторій.




один коментар
  1. бо він мабуть каже правду , бо може це знає з вуст свого близького дружбана з яким добре знався за часів комсомольської та комуністичної роботи , а що ж робить славентна наша поліція в місті , ну одягати наручники всупереч закону вміє добре ,а от боротися з нелегальним бізнесом … тут для поліції складніше і мабуть не зовсім вигідно для власних інтересів , а раптом де торгують контрафактом це власність князя міста або його родичів або друзів або місцевих депутатів , то хто тоді прикриє начальника поліції , його заступника та таких як Вегера , Гула та їм подібним ,коли буде справжня люстрація поліції …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця