<

Покращення соціально-економічного становища та проблеми Володимира-Волинського обговорювали на міськвиконкомі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:33 | 22.07.2016 / Володимир / /
Перегляди
48
/ 1 коментар

На черговому засіданні Володимир-Волинського міськвиконкому, 21-го липня розглядали питання про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку міста на 2016-2017 роки за підсумками першого півріччя 2016-го року.

Начальник управління економічного розвитку та інвестицій Оксана Субицька доповіла про результат виконання за перше півріччя.

“Станом на 1-ше липня на обліку в центрі зайнятості перебувало 396 безробітних, що на 15% менше ніж на 1-ше липня 2015-го року. На ринку праці чисельність безробітних осіб, що перебували на обліку за перше півріччя 2016 року склала 1 077 осіб, що на 6,8% менше показника попереднього року.

Згідно з оперативними статистичними даними середня зарплата в розрахунку на одного штатного працівника зросла в порівнянні з першим півріччям 2015 року, на 23% і досягла 3 522 гривні. Рівень виконання показника Програми 104%” – зазначила Оксана Субицька.

Також у звіті  йшлося про капітальний ремонт житлового фонду на загальну суму майже 1,5 мільйони гривень мереж вуличного освітлення із заміною 43 опор – від початку вулиці Степана Бандери, на вулицях Данила Галицького, Устилузькій, Луцькій. Для освітлення пішохідних переходів на семи “зебрах” по вулицях Устилузькій, Ковельській, С.Бандери, Незалежності та 20-го липня встановили додаткові лампи.

Крім того йшлось про проведений капітальний ремонт 12-ти доріг та поточний ремонт 20 об’єктів вулиць міста. Щоправда суми остаточно ще не зазначаються, адже не всі акти виконаних робіт здані у відповідне управління міської ради.

В доповіді йшлось і про оновлення матеріально-технічної бази та проведено поточні і капітальні ремонти в установах та закладах освіти. Зокрема, для дошкільних навчальних закладів закупили холодильники, газонокасарки, пилососи, пральні машини, шафи для посуду, виробничі столи, ігрове обладнання для дитячих майданчиків.

Хоча на завершення доповіді були озвучені проблеми. Зокрема, це заборгованість по виплаті пільг майже 5,4 мільйони гривень та по субсидіям – майже 31 мільйон гривень.

В зв’язку з продовженням терміну дії заборони на проведення перевірок контролюючими органами фізичні особи – підприємці, скасувавши державну реєстрацію, продовжують працювати, не сплачуючи жодного податку та використовуючи працю найманих працівників без оформлення трудових відносин.

Проблемою міста залишається відсутність житла для військовослужбовців, зокрема бійців АТО. Одна із причин – незавершене будівництво 44-квартирного будинку по вулиці Академіка Глушкова.

“За цей будинок. Мав розмову із губернатором. Десь у мінфіні застрягли ці гроші. Я губернаторіві сказав і скажу членам міськвиконкому – ці гроші пропадуть. Я кожен день дзвоню, треба підключити громадську організацію атошників, щоб брали в облогу обласнуадміністрацію і брали в облогу Києв. Щоб їхали вирішувати, бо це нічого не буде! В травні місяці виділили їм гроші із Кабінету Міністрів України, сьогоді гроші не впали на “Львівзахідбуд”, непроведений тендер і коли завершать цей будинок?” – зазначив Петро Саганюк, міський голова.




один коментар
  1. нап1ш1ть яке населення ск1льк1 пенс1онер1в як1 пенс11 ск1льк1 працюючих в м1ст1 та яка середня зарплата а не зарплата держслужбовц1в

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа