<

Показали нове обладнання для лікування пацієнтів у лікарні Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:10 | 9.08.2021 / Володимир / , , , /
Перегляди
1257
/ Коментарі відсутні

ТМО у Володимирі показало журналістам БУГу нове обладнання для обстеження та лікування пацієнтів із захворюваннями судин, кишково-шлункового тракту, нирок та інших хвороб, які потребують оперативного втручання. А також ремонт у терапевтичному відділенні, яке зараз заміняє ковідне.

Апарат для обстеження бронхів, УЗД, лазер для вен, наркозна станція, оновлений рентген та апарати для позаниркового очищення крові – сучасне імпортне обладнання, яке обійшлося ТМО в понад 10 мільйонів гривень. Нова техніка значно полегшила роботу лікарів та одужання хворих, розповів медичний директор ТМО Віталій Баюн.

Кошти на закупівлю лікарняної апаратури виділили з бюджету ТМО спільно з міським бюджетом.

“Цифровий рентген дає можливість відразу бачити знімок ушкодженої ділянки тіла на моніторі й робити операцію чи накладати гіпс пацієнту, заощадивши час. Раніше, щоб проявити знімок, доводилося довго чекати”, – сказав травматолог Тарас Босий.

У терапевтичному відділенні, яке в карантинний період служить місцем для лікування хворих на ковід, закінчили ремонт місяць тому.

Кожна палата обладнана сучасним вакуумним аспіратором (для видалення рідин з дихальних шляхів), апаратом штучної вентиляції легень, монітором, новими ліжками та кисневими концентраторами. У вбиральнях доступні туалети з поручнями та душові кабіни.

Через пандемію коронавірусу у терапевтичному відділенні перепрофілювали 120 ліжок для лікування ковідних хворих.

Ремонтні роботи тривають ще в другому крилі відділення.

Нове обладнання

Амбулаторний діаліз служить для очищення нирок. Процедура призначається пацієнтам з хронічними захворюваннями нирок для очищення крові.

“У наше відділення поступило чотири нових апарати, тепер більше людей може отримувати допомогу одночасно”, – повідомив лікар Іван Мазурок.

Також у ТМО облаштували нові станції для очищення води.

Лікування варикозу у міській лікарні тепер проходить значно простіше: з новим апаратом пацієнту роблять тонші розрізи, які не залишають шрами на тілі.

Апарат для бронхоскопії має шість міліметрів товщини. За допомогою нового бронхоскопу лікарі помічають хвороби бронхів та трахеї на ранніх стадіях. Обладнання, привезене чотири місяці тому, дає можливість проводити обстеження і лікування.

Лікарня закупила нову комп’ютерну томографію й наразі займається її встановленням.

Читайте також: Сучасний апарат КТ встановлюють у лікарні Володимира.

Біля входу в кабінет, в якому здають тест на наявність коронавірусу, стоїть дезінфекційна кабіна. У ній лікарі та пацієнти з ніг до голови очищуються від бактерій та вірусів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер