<

Показали фото 90-річної давнини з будівництва на околиці Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:05 | 9.11.2021 / Володимир / /
Перегляди
2492
/ коментарі 4

У мережі з’явилося ретрофото 1930-го року з початку будівництва споруди у Володимирі, яке викликало спірні думки в істориків та краєзнавців.

Наукова співробітниця ДІКЗ «Стародавній Володимир» Орися Вознюк опублікувала у своєму фейсбуці світлину із зображенням працівників, які облаштовують фундамент під, ймовірно, цукровий завод. Світлина датується 1930-м роком.

“Але як такої цукроварні у Володимирі не було, тому, можливо, це початок будівництва електровні на місці сучасного Волиньобленерго”, – йдеться у пості.

У коментрях в істориків розбігаються думки. Одні говорять, що це можуть бути також виробничі цехи старого маслозаводу, інші – що це один із корпусів технікуму по вулиці Віленській.




коментарів: 4
  1. Это электростанция и фото старше чем 30х годов. Потому ,что обслуживали 3 генератора Бюсинг австрийцы . Есть фото. Это до 1922 года. А техникум не может быть ,было бы видно электростанцию. А старый маслозавод справа от украинской церкви.Но его ещё нет.

  2. слева на право : колокольня успенского собора, трёхугольная постройка- большая синогога ,потом костел и украинская церковь. Съёмка с места заливки машинного зала электростанции.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця