<

Похоронили ігуменю, яка раніше була настоятелькою жіночого монастиря Різдва Христового у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:58 | 8.10.2021 / Володимир / , /
Перегляди
1848
/ 1 коментар

6-го жовтня у Тростянецькому жіночому Свято-Покровському монастирі похоронили ігуменю Марію (Ігнатенко), яка до 2016 року очолювала жіночий монастир Різдва Христового у Володимирі.

Очолив богослужіння, що відбувалося біля церкви Святої Трійці, митрополит Луцький і Волинський Михаїл у співслужінні духовенства і чернецтва єпархії. Поховання провели на території цього храму, – повідомляють на сторінці Волинські єпархії ПЦУ у фейсбуці.

Усього сорок дев’ять років прожила ігуменя. Вона хотіла добудувати каплицю біля храму, владика Михаїл запевнив, що її добудують.

Нагадаємо, ігуменя Марія (Ігнатенко) відійшла у вічність 5-го жовтня після важкої хвороби.

Народилась Валентина Петрівна Ігнатенко (у дівоцтві Балуцька) 2-го вересня 1972 р. в місті Катеринопіль на Черкащині. У 1992 р. закінчила Дніпропетровський монтажний технікум. З 2001 р. – послушниця в ряді монастирів. Чернечий постриг прийняла 18-го серпня 2002 р.

Із 2003 р. – насельниця жіночої обителі Різдва Христового, що у Володимирі-Волинському. В 2007-му тоді ще єпископ Луцький і Волинський Михаїл возвів монахиню Марію в сан ігумені. До 2016-го матінка очолювала цей монастир, з травня 2017-го – Тростянецький Свято-Покровський храм.

Матінка багато дбала за розбудову цих монастирів, запроваджувала нічні літургії, паломництва. Мала церковні нагороди.

Світлини з фейсбук-сторінки Жидичинського монастиря.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця