<

Почесна жителька Володимирської громади відзначила 90-річний ювілей

13:10 | 12.05.2023 / Володимир / , /
Перегляди
806
/ Коментарі відсутні

12-го травня племінниця відомого історика та дослідника Волині Олександра Цинкаловського Наталія Грабарчук відзначила свій 90-літній ювілей.

З цієї міський голова Володимира Ігор Пальонка завітав до ювілярки, аби привітати її з поважним ювілеєм, повідомляють на сайті міста.

Наталія Назарівна – непересічна особистість, адже є живим свідком історії Володимира першої половини ХХ століття. На основі її спогадів про тодішній Володимир, а також життя місцевої інтелігенції, працівники державного історико-культурного заповідника “Стародавній Володимир” видали книгу “Сім вечорів з Наталією Грабарчук-Цинкаловською”.

Пані Наталія  народилася у Володимирі. Її мама – Олена Цинкаловська була рідною сестрою відомого українського історика, археолога, етнографа, дослідника ВолиніОлександра Цинкаловського. Дитинство і юність Наталії  Грабарчук минули на вулиці Островецькій, де й нині проживає у будиночку, який збудував її батько майже 100 років тому. Доля їхньої сім’ї, як і багатьох родин володимирчан, була непростою, адже пережили і евакуацію в росію у часи Першої світової війни, і жахіття Другої світової, і сталінські репресії.

Попри складний майже столітній життєвий шлях, місцева довгожителька, якій наприкінці 2021 року присвоїли звання “Почесний громадянин міста Володимир”, сповнена оптимізму, який передає і навколишнім. На питання про секрет довголіття Наталія Назарівна відповідає, що головне – не втрачати життєву рівновагу, яка має бути присутньою в усіх сферах і в усі періоди життя. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер