<

Платників єдиного податку проінформували щодо застосування касових апаратів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:22 | 28.04.2015 / Володимир / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Володимир – Волинська ОДПІ Головного управління ДФС У Волинській області інформує, що відповідно до Закону України від 28.12.14 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», платники єдиного податку (фізичні особи – підприємці) при здійсненні готівкових розрахунків зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій.

При цьому, застосування РРО необхідно розпочати не пізніше:

–  01 липня 2015 року – платниками єдиного податку третьої групи;

–  01 січня 2016 року – платниками єдиного податку другої групи.

Не застосовують реєстраторів розрахункових операцій платники єдиного податку другої і третьої (фізичні особи – підприємці) груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи.

Крім того, якщо платники єдиного податку другої і третьої груп, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані в установленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО, з дати початку застосування РРО до 1січня 2017 року звільняються від проведення перевірок з питань дотримання порядку застосування РРО відповідно до норм Податкового Кодексу України.

Більшість платників єдиного податку у своїй діяльності використовує комп’ютерну та не фіскалізовану касову техніку, тож впровадження РРО не завдасть  великих труднощів. Водночас, фахівці Володимир – Волинської ОДПІ  пропонують не зволікати із реєстрацією РРО, щоб до встановленого законодавством терміну налагодити роботу касової техніки із програмним забезпеченням, підготувати працівників до роботи на РРО тощо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця