<

Плани розвитку Володимира у 2022 та залучення держкоштів в громаду: нардеп Гузь виступив на сесії міської ради Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:12 | 26.11.2021 / Володимир / /
Перегляди
862
/ Коментарі відсутні

26-го листопада на 11-ій черговій сесії міської ради Володимира виступив народний депутат України Ігор Гузь.

На початку виступу він подякував депутатам, які проголосували за перейменування міста, адже заважив, що вважає це рішення історичним.

Він додав, що дане питання підтримали у підкомітеті Верховної Ради. Вже проведені переговори щодо підтримки фракціями даного рішення, тому нардеп має підстави вважати, що питання буде прийняте, якщо не вкінці цього року, то на початку січня.

Ті, хто схоче оскаржити дане рішення, можуть зібрати документи і подати до Конституційного суду.

Що реалізується у громаді за кошти соцеконому

Наразі завершується ремонт на вулиці Зимнівській, додатково вдалося залучити близько 8 млн грн на тротуари та доріжки з держбюджету. Люди чекали десятки років на цей ремонт.

“Щодо інших проєктів, мною було залучено близько мільйона гривень на стадіон. Оновлюються два сквери у Володимирі: біля військового містечка і у центрі. Там буде сучасне оновлення, наближене до європейських стандартів, схоже, як на Риловиці”, – розповів парламентар.

Також розпочинається у Слов’янському парку будівництво сучасного урбанпарку, де будуть включені скейт майданчик, зона для маленьких дітей, для підлітків, молоді тощо.

На цей проєкт вдасться залучити кошти з фонду Ігоря Палиці “Тільки разом”. Уже виділено 700 тисяч грн з коштів соцеконому на спорудження майданчика.

Також є напрацювання щодо розвитку туризму.

“Скажімо чесно, туристів, останні 10 років у місті майже не було. Незабаром ТІЦ переїде у нове приміщення в колишньому РБК, будемо допомагати розвивати”, – додав Ігор Гузь.

Нагальні проблеми у місті

Однією з проблем у Володимирі є те, що ТМО не може отримати статус опорної лікарні. Як зазначив нардеп, держава заблокувала цей процес, останні 3 роки статус опорної не надали нікому.

“Ми говорили з колишнім міністром Степановим і він обіцяв, що статус опорного медзакладу лікарні Володимира буде наданий, але зараз інший міністр і у нього інше бачення, поки що це питання поставили на “стоп””, – сказав Гузь.

Наразі позитивним рішенням, на думку нардепа, буде кластеризація лікарень, у якому розвиватиметься і Володимир.

Плани розвитку Володимира у 2022 році

За баченням парламентаря, місто повинне бути готове до глобальних і серйозних викликів.

У Володимирі необхідно братися за реконструкцію центральної площі міста.

“Розумію, що це складно і треба передбачити багато нюансів – це і мережі, і аварійний будинок, але місто не заслуговує на таку площу. Я готовий долучатися, будуть складнощі, але тягнути з цим не варто” – додав Гузь.

Наступним важливим питанням, яке планують почати реалізовувати наступного року – це велика об’їзна навколо Володимира, яка починається із вулиці Зимнівської до Шистівської об’їзної і, не заходячи у місто, веде на Устилузьку вулицю.

Нардеп сподівається, що на наступний рік вдасться зробити проєктно-кошторисну документацію. Завдання буде складнішим, оскільки – це не відновлювати асфальт, а робити дорогу заново.

І ще одним важливим питанням, над яким, на думку парламентаря, потрібно працювати місту – це реконструкція валів городища.

“Треба укріпити вали знизу, залучити декілька млн з держбюджету. Для того, щоб були залучені держкошти, необхідно, щоб місто спочатку склало свої кошти, тоді держава звернення увагу”, – додав Гузь.

За прогнозами парламентаря, на реконструкцію валів загалом потрібно залучити близько 30 млн грн. Він буде працювати над допомогою у залученні можливих коштів.

Нардеп зазначив, що на наступний рік спробує залучити додаткові кошти на ремонт тротуарів на вулицях Ковельській, Луцькій та Устилузькій, оскільки це дороги національного значення та маршрути, по яких часто ходять люди.

Також Гузь вислухав всі пропозиції депутатів та відповів на їхні запитання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер