<

Після експертизи стане відомо, внаслідок чого згорів бус священника ПЦУ у Володимир-Волинському районі – поліція

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:14 | 18.02.2020 / Володимир / , , , /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Після проведених слідчих дій правоохоронці встановили, що загоряння автомобіля священника ПЦУ Сергія Місана в селі Овадне трапилося приблизно о першій годині ночі з 15-го на 16-те лютого.

Про це БУГу розповів 18-го лютого начальник Володимир-Волинського відділу поліції Михайло Бобик. Він також зазначив, що відомості про подію внесені до ЄРДР за статтею 194 частиною 2 ККУ – це умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу.

Нагадаємо, у ніч на 16-те лютого у селі Овадне Володимир-Волинського району згорів автомобіль «VolkswagenT4». Внаслідок пожежі ніхто з людей не постраждав.

Транспортний засіб належав священнику ПЦУ Сергію Місану. Власник авто припускає, що ймовірно це був підпал, пов’язаний із подіями та релігійними конфліктами у селі Сусваль.

Як розповів БУГу Михайло Бобик, правоохоронці на даний час проводять ряд заходів в селах Овадне і Сусваль для того, щоб стабілізувати ту ситуацію, яка склалася на фоні релігійного конфлікту. Також вживають усіх заходів, щоб встановити причетних до подій осіб.

“Проводимо ряд слідчих і оперативно-розшукових дій для того, щоб встановити всі причини. І вже після заключення експертизи будемо знати внаслідок чого відбулося загоряння. Сьогодні наше основне завдання – не допустити протистоянь між громадами”, сказав начальник відділу поліції.

Зі слів Бобика, 31-го січня у селі опечатали храм, для того, щоб уникнути протистоянь між релігійними громадами. Проте 14-го лютого ввечері невідомі поки особи зірвали замки і проникли до церкви.

“Відомості внесені до ЄРДР за самоуправство, проводиться досудове розслідування. Я думаю, ці особи тих, хто зрізав замки, будуть встановлені. Ми провели заходи, провели розмову з ними, попросили вийти, на даний час церква опечатана. В рамках кримінального провадження, проводимо досудове розслідкування по даному факту.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер