<

Підрядників підозрюють у привласненні коштів під час будівництва сміттєвого полігону для Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:39 | 28.01.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
24
/ Коментарі відсутні

Поліція розслідує ще одне кримінальне провадження, пов’язане з будівництвом сміттєвого полігону для Володимира-Волинського. Підрядників підозрюють у привласненні коштів комунального підприємства.

Про це «Силі правди» повідомили в Головному управлінні Національної поліції у Волинській області.

Кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань ще 23 березня 2020-го року. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна. 

Станом на січень 2021 року підозри в даному кримінальному провадженні не оголошено. У Єдиному державному реєстрі судових рішень не опубліковано жодної ухвали в рамках цієї справи.

Нагадаємо, що проєкт з побудови третьої черги полігону у Володимирі-Волинському стартував ще наприкінці 2018-го. Завершили будівництво в січні 2020-го. Проте полігон досі не введений в експлуатацію. 

За фактом зловживання на будівництві відкрили кримінал. Деякі з оплачених комунальним підприємством робіт на той час існували лише на папері, а вартість використаних матеріалів і придбаного в рамках проєкту бульдозера були завищені в рази.

28 січня 2020-го директору КП «Полігон» Олександрові Козичку оголосили підозру. Йому інкримінували службове підроблення та привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою з групою осіб. Проте на лаві підсудних опинився лише комунальник, без «групи осіб». Перед засіданням, де йому обирали запобіжний захід, він поспілкувався з журналісткою «Сили правди» і припустив, що не переживе цієї судової тяганини. 7 серпня 2020 року обвинувачений помер. Через два місяці справу закрили.

Незабаром активіст з Володимира-Волинського Тарас Сватко заявив, що перед смертю Олександр Козичко передав йому звукозаписи, які можуть пролити світло на справу полігону. На плівках, опублікованих громадським активістом, можна почути голоси, схожі на голоси радника тодішнього голови Волинської ОДА Олександра Савченка, Валерія Криворога та радника патронатної служби Волинської ОДА Олександра Закузенного. Останній у розмові з замовником будівництва, директором КП «Полігон» Козичком, зокрема, натякав на дружні зв’язки з нинішнім начальником ГУНП у Волинській області Юрієм Крошком.

У коментарі «Силі правди» очільник поліції Юрій Крошко заперечив факт знайомства із Олександром Закузенним.

«Якісь нечесні чиновники просто використали моє ім’я з метою тиску на когось або з шахрайським умислом. Я бачив його на нарадах в ОДА, але на той час я не був начальником Головного управління поліції, – стверджує Крошко і додає, – Я послухав ті плівки. Він там фамільярно каже «Юра». Так точно не дозволено нікому звертатись. Я не знайомий ні з покійним Олександром Козичком, ні з людиною, яка мене згадує. Його особисто викличуть до слідчого та опитають. Наразі я зацікавлений у тому, щоб ця справа розслідувалась, бо там згадано моє ім’я».  

Таким чином правоохоронці запевнили, що крапку в цій кримінальній історії ставити рано. Є ще питання до інших учасників оборудки. Зокрема, підрядників будівництва, рівненської фірми «Комфорт-Еко».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок