<

Підприємцям Володимира-Волинського планують змінити податкову ставку на нерухоме майно

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:09 | 12.06.2017 / Володимир /
Перегляди
2
/ коментарі 2

12-го червня у Володимир-Волинській міській раді відбулися громадські слухання, щодо пропозиції депутата міськради Руслана Мороза щоб змінити податкову ставку на нерухоме майно для підприємців. 

Нагадаємо, що наразі діє рішення від 10-го червня 2016-го року №8/14, де податкова ставка визначене як:

  • 1% для юридичних осіб
  • 0,2% фізичні особи підприємці

Депутат Руслан Мороз запропонував зрівняти ставку для юридичних і фізичних осіб на рівні 0,2%. Іншу пропозицію подали представники фінвідділу, запропонувавши щоб для юридичних осіб зменшити до 0,5%, а для фізичних залишити 0,2%.

Як повідомили представники фінансового управління, до міського бюджету завдяки цьому податку надійшло:

  • у 2015-му – 603 тисячі гривень
  • у 2016-му – 982 тисячі гривень.

Як зазначила Тетяна Шибирин, начальник фінвідділу, якщо буде прийнята пропозиція депутата, то міський бюджет втратить у 2018-му році близько 400 тисяч гривень. В цей же час посадовець запевнила, що пропонована ними ставка допоможе зберегти баланс і міський бюджет отримає близько 1 мільйона гривень.

В підсумку півторагодинного обговорення, було запропоновано декілька варіантів зміни податкової ставки. Так, Ярослав Жук запропонував – 0,25%, Сергій Радкевич – 0,4%, Руслан Мороз – 0,2% та фінуправління 0,5% для юридичних осіб. Від підприємця і депутата Олега Венгера надійшла пропозиція зрівняти юридичних осіб та фізичних і встановити єдину для них ставку. Також обговорювали найбільш оптимальну податкову ставку на нерухоме майно та як повідомила Лариса Кулікова, вона становить – 0,38%.

Єдиного спільного рішення напрацьовано не було, тому запропоновані цифри будуть обговорюватися на депутатській бюджетній комісії і пізніше голосуватимуть на сесії.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця