<

Підприємці Володимира обурені: поліція складає на них протоколи про порушення карантину, бо рішення міської ТЕБ і НС про м’якіші заходи не має сили

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:55 | 28.10.2020 / Володимир / , , , /
Перегляди
9
/ 1 коментар

У Володимирі-Волинському підприємці обурені: не дивлячись на рішення міської комісії ТЕБ і НС про дозвіл діяльності закладів громадського харчування до 20:00 вечора та ще певні пом’якшення, деякі з них отримали протоколи від поліції про порушення карантинних заходів.

Як виявилося, рішенням міської комісії про пом’якшення заходів карантину правоохоронці не можуть керуватися.

Так згідно постанови Кабміну, визначати додаткові карантині заходи на територіях, що опинилися у червоній, помаранчевій та жовтій зонах може Державна комісія ТЕБ і НС або місцеве самоврядування.

Депутат міськради та підприємець Сергій Радкевич розповідає, що в даному випадку потрібне рішення сесії. І зробити це треба терміново. Наразі збирають підписи підприємців, щоб занести їх ще чинному міському голові, щоб той скликав позачергову сесію.

Нагадаємо, 19-го жовтня Володимир-Волинський потрапив до червоної зони, адже у місті стрімко почала рости кількість випадків захворювання на ковід.

Володимир та Нововолинськ у «червоній» зоні: оновили карантинну карту України

Обласна комісія ТБ і НС, слідом за державною, затвердила жорсткі умови для дотримання карантину для міст і населених пунктів, які опинилися у червоній зоні. Згідно них заборонено приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності, приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення.

Затвердили обмеження для територій червоної зони Волинської області

На міській комісії ТЕБ і НС вирішили дещо заходи пом’якшити: не закривати кафе та магазини. Про це йшлося на офіційному сайті міста.

За рішенням міської комісії, закладам громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо) дозволили працювати до 20:00 години з дотриманням протиепідемічних вимог. Дотримання жорстких карантинних вимог застосовуватиметься і в закладах торговельного і побутового обслуговування, -йшлося в повідомленні.

Проте подібним рішенням міської комісії правоохоронці керуватися не можуть, розповідають вони БУГу.

Як зазначили у Володимир-Волинському відділі поліції, у своїй діяльності вони керуються постановою Кабінету Міністрів №641, до якої в жовтні були внесені зміни, та протоколом державної ТЕБ і НС №37.

Зазначають, що рішення щодо додаткових карантинних заходів у місті, окрім Державної ТЕБ І НС можуть прийняти органи місцевого самоврядування. Але наголошують – “додаткових”.

Як розповіли БУГу у Володимир-Волинській поліції, спочатку вони попереджали підприємців, щоб ті не порушували карантинних заходів, які введені державою, проте згодом почали складати протокли. Минулого тижня було складено 10 протоколів за статтею 44/3 КУпАП. Потім були вибори і багато правоохоронців були задіяні у них, саме тому перевіряти заклади не було кому.

Ситуація з того часу не змінилася і тому й надалі керуються рішенням Державної комісіяї ТЕБ і НС, згідно з якою забороняється приймання відвідувачів у закладах громадського харчування, у торговельно-розважальних центрах та інших закладах розважальної діяльності та певних магазинів, функціонування яких не приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення та певних магазинів.

Сергій Радкевич зазначає, що рішення сесії зможе вплинути на роботу місцевих правоохоронців і дозволити роботу закладів громадського харчування та магазинів. Тому збирають підписи, щоб вирішити питання чимшвидше.




один коментар
  1. Журналістам треба вдосконалювати свою лексику. Філологи ж. “Не дивлячись” у цьому контексті – калька з московської. Українською – “не зважаючи”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця