<

Підмочена репутація вулиці Ковельської у Володимирі-Волинському: Інспектор Ляля перевірила узбіччя і тротуари

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:36 | 10.08.2019 / Володимир / /
Перегляди
2
/ коментарі 3

Одна з головних вулиць Володимира-Волинського – вулиця Ковельська. Протяжність її більше двох кілометрів. Кілька років тому водіїї міста зраділи від звістки, що тут проведуть капітальний ремонт. Проте, радіти тоді було зарано.           

На ремонт дороги надійшли державні кошти, замовник робіт – Служба автомобільних доріг, тендер виграла фірма «Аміла». Тоді асфальт поклали «драбинкою». Люди обурилися, міська влада теж, асфальт переклали, знову поклали, знову «драбинкою». Потім була історія з заміною люків і пошуком «закатаних» решіток ливневої каналізації.

Решітки вирізали, проте заасфальтувати деякі ями в асфальті ніхто не береться. Зазначимо, що дорогу обслуговує Служба автомобільних доріг.

Також інспектор знайшла решітку, яка ледь тримається на асфальті. Знаходиться вона на перехресті вулиць Ковельскої та Сагайдачного.

На узбіччях Ковельської після дощу завжди стоїть вода. Збирається вона в ямках і в занадто опущених люках.

Яким би не був ремонт, нове покриття треба берегти і проводити ремонт поточний, впевнена інспектор Ляля. Варто зауважити, що на дорогу давали певний гарантійний термін, тому підрядник повинен усунути ями і попрацювати.

Крім того, потрібно звернути увагу на пішохідну зону головної вулиці. Якщо з однієї сторони були прокладені пішохідні і велосипедні доріжки з бруківки, то з іншої сторони роботи довгий час не проводилися.

У липні 2019-го року взялися ремонтувати частину пішохідної зони біля церкви Йосафата. Проте Інспектор Ляля знайшла на Ковельській ще багато шматків пішохідної зони, де необхідно зробити капітальний ремонт.

Є і люк, який, на думку Лялі, потрібно замінити. Тут також збирається вода і під вагою людського тіла він прогинається. Не далеко до біди, впевнена Ляля.

Варто зауважити, що мешканцям та гостям міста варто берегти та бережно відноситися до власності міста. Поки Ляля здійснювала інспекцію, їй дорогу перегородило вантажне авто, яке паркувалося на тротуарі. А що далі буде з бруківкою?

Звернула Інспектор увагу і на те, що на головній вулиці міста на тротуарах в деяких місцях немає пониження бордюрного каменя.

Інспектор Ляля виходить на вулиці, щоб зосередити увагу місцевої влади на проблемах, з якими щодня стикаються водії та пішоходи. Інспектор щиро впевнена, що її зауваження не залишаться не поміченими.

Нагадаємо, Інспектор Ляля в сидячому положенні має ріст 6 сантиметрів і служить нам своєрідним мірилом, яке візуально показує, якими можуть бути глибокими та небезпечними вибоїни на дорогах.

Згідно з чинним Державним стандартом України 3587-97, розміри ям не повинні бути більше 0,5 м² або 6 см в глибину. Всі ями, які більше хоча б по одному параметру, повинні бути усунені протягом 10-денного терміну (максимум).




коментарів: 3
  1. Об’їздна Гайдамацька ,з вулиці Луцької має декілька добрих ям ,які вибили грузові автомобілі,може пора поремонтувати?

  2. Що ремонтувати,хай та ляля приїде на Волинську,Галицьку,Чубинсь
    кого,тут взагалі нема доріг.Скрізь поробили,а на тих вулицях плюс доїзд то взагалі як після війни.Головне Кошельник собі під хату проклав,щей знак ,,уступи дорогу,,втеребенив щоб випадково ніхто міністра не розїхав.Ось де повинні іспектувати,а не зроблені дороги по тисячу раз переробляти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер