<

Петицію щодо зміни назви міста Володимир-Волинський мають розглянути до кінця цього тижня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:36 | 25.02.2016 / Володимир /
Перегляди
4
/ 1 коментар

До кінця цього тижня петицію щодо зміни назви міста Володимир-Волинський мають розглянути члени комісії з питань законності і правопорядку, депутатської діяльності, регламенту, зв’язків із громадськими організаціями та об’єднаннями громадян Володимир-Волинської міської ради.

Як пише Волинська газета, 3-го лютого під час брифінгу перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук висловив свою думку щодо перейменування. Чиновник вважає, що визначальною тут має бути думка громади населеного пункту. Зокрема, він повідомив: у 1998 році в Княжому місті уже проводився місцевий референдум, в якому взяли участь 21287 осіб.

Тоді за перейменування віддали голоси 8669 громадян, а проти зміни назви висловились 11665 мешканців міста.

«Втім, якщо зміна назви населеного пункту зачіпає інтереси й однойменного району, потрібно врахувати думку не лише містян, а й жителів сільських рад, об’єднаних громад Володимир-Волинського району. Крім того, відповідним службам доручено підрахувати витрати, що понесе міський бюджет, а також підприємства, установи та організації усіх форм власності, яким доведеться змінювати статутні документи. У будь-якому випадку, таке рішення не буде прийматись поспішно, а лише через широке громадське обговорення», – стверджують у міській раді.

А видання «Буг» наводить ще один аргумент, озвучений Ярославом Матвійчуком: «Окрім того, наразі виведений із юридичної дії закон України від 1991-го року «Про всеукраїнський та місцеві референдуми». У новій редакції він прийнятий лише як акт, що врегульовує державні волевиявлення. Місцеві голосування не мають законної врегульованости. Тому, аби дізнатися думку більшості містян Володимира-Волинського, необхідний час. На переоформлення усієї статутної документації на нову назву міста, за попередніми підрахунками фінансистів, необхідно мільйони гривень, виділені із міського бюджету. Чи є нагальна необхідність у скрутний економічний час на подібні витрати – питання, що лишається відкритим».

Електронна петиція про перейменування Володимира-Волинського у Володимир (історична назва) набрала необхідну кількість голосів. Звернення підтримали понад 150 людей, цієї кількості достатньо, аби міська влада розглянула пропозицію.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер