<

Перший у Володимирі-Волинському храм перейшов до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:17 | 17.02.2019 / Володимир / /
Перегляди
34
/ коментарів 30

17-го лютого у лікарняному храмі Святого Агапіта цілителя Печерського Володимира-Волинського відбулася недільна служба, на якій настоятель церкви отець Микола Рижук повідомив про перехід до ПЦУ.

В переддень богослужіння, у ЗМІ з’явилася інформація, що храм переходить в підпорядкування ПЦУ. Прихожани храму виявили ініціативу перейти до ПЦУ ще на Водохреще. З того періоду було проведено збір підписів серед прихожан та медиків, адже церква знаходиться на території лікарні. Загалом за перехід зібрали понад 200 підписів.

“У мене немає зневаги до церкви, в якій я був, але вона кровоточить”, – сказав отець Микола Рижук наприкінці служби.

Попри інформацію та очікування можливої провокації, зі сторони московського патріархату, перехід відбувся спокійно. Отець Микола Рижук виступив з промовою, яку підтримали прихожани.

Підтримати громаду храму та священика прибули керівники Володимир-Волинської єпархії ПЦУ. Зі словами виступив священик та військовий капелан Ігор Бігун.




коментарів: 30
    • Бо не треба було гундяю благословляти проект «новоросія» який приніс дуже багато біди Україні.

        • А зараз поклоніння Богу, разом із Вселенським Патріархатом, а не сруському міру разом з гундяєм.

        • Ви нічого не плутаєте? Чи не тому самому Стамбулу ваш кіріл підпорядковується. То українці повинні разом з вами кірілу? Чи все ж таки як ви кажете Стамбулу?

  1. Чому не добре? Бо масква матушка негадавать буде? Досить окупантам й кірілу служити. Нам пора для України жить!!!

    • Прочитай Біблію і потім скажи чим російські попи, які благословили війну в Україні (проект новоросія) відрізняються від фарисеїв які розп’яли Ісуса Христа?

      • Звичайно що моляться, тому що Вселенський Патріархат поки що не відлучив московський патріархат, а ще пробує направити на істинний шлях як блудного сина. Епіфаній це все ж пояснював, чим ви слухали?

      • Тепер ти дай відповідь про московських попів, благословляли вони поділ України на окремі республіки(проект новоросія) чи ні?

      • Яке ще відео? Не осудили значить благословили, чому вони не протестували проти цього беззаконня під назвою «новоросія», чому проти окупації Криму слова не сказали? Чому путлеру не сказали: що ж ти падло твориш? А от проти створення і визнання ПЦУ активно протестують. Лицеміри.

  2. пристосуванці завжди бігали і будуть бігати туди, де, як їм злається, буде краще. Хто помилився, а хто вгадав – час покаже.

      • там нема сумнівів – газ по 2.5 грн, мост побудували, покращення покращуеться – так шо вони не помилились. Це свідомие зміняли курс по 8 на обіцянки евро-раю і пам`яники бандери, але це ваш вибір

  3. Від Рижука нічого іншого і не чекали, а от від громади… Не віриться що голосуючи люди не відчували у душі що вчиняють неправильно. Час усе розставить на місця, прихожан не побільшає точно. А Миколаєвська?
    Не діждетесь.

    • Прихожан вже побільшало, можу вас запевнити. Прихильники вашого кіріла і путіна давно перейшли в Успенський собор звідки їх ще доведеться гнати паршивою мітлою. Доречі пасажирське сполучення з Москвою не припинено думаю саме по цій причині …

  4. це вони по недомислію… голосувати треба за пецю, він розвалить все, шо ще недорозвалили з спадщини клятих комуняків ! і тоді настане щасливий час !

  5. В Катеринівці теж думали що роблять правильно,зїздіть поспілкуйтесь з людьми що сталось після “переходу”.

  6. Всы ці тролі ,які тут так активно обстоюють кацапську секту ,проходять вишкіл у Володимир Волинському соборі ,там і ще Зимненска обитель ,являється розсадником Рускага мира і тримають постійний зв’язок з Москвою .

    • В 15ст.дякуючи Москві зберіглось святе Православя. В той час коли Константинополь ініціював унію з католиками. І зараз Варфоломій кланяється перед папою і з ним служить. А як відомо дуже часто історія повторяється. Собор не відстоює кацапську секту а канонічність Церкви,тим більше що назва секта підходить більше до пцу, яку поки що ніхто не визнав. Христос не ділить Свою Церкву на кацапську чи ще якусь,це Христова Церква. Спаситель вчить про любов і це є зміст християнства,а у вас одна ненависть та брехня. Проте Христос, Який є Головою Своєі Церкви Сам все управить. Спаси всіх Господи! Миру всім і побільше ЛЮБОВІ!

      • З якою ж це любов’ю московська церква благословила поділ України на республіки (проект новоросія) і окупацію Криму, може це була любов до грошей?

  7. а ви замітили, що всі стороники мп або різного роду провокатори бояться навіть , при дописувані тут в неті, свого імені, а не те що українці почали розуміти, що упц мп це не, навіть розкольницька церква, це підрозділ нквд-кгб-фсб москощини для контролю над українцями

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок