<

Перший мільйон – для утеплення дитсадка у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:19 | 18.04.2019 / Володимир /
Перегляди
0
/ 1 коментар

У Володимир-Волинському дитсадку № 8 «Вишиванка» розпочався завершальний етап цілого комплексу заходів із впровадження енергоощадних технологій.

Два дні тому місцевий підрядник, який виграв тендер, розпочав перші роботи з утеплення фасаду ДНЗ. На ці потреби за сприяння народного депутата Ігоря Гузя з державного бюджету спрямували 500 тисяч гривень. Ще півмільйона гривень виділили з міської казни, – повідомляє прес-служба народного депутата.

Як розповіла директор освітнього закладу Зоряна Гузь, проектно-кошторисна документація передбачала, що вартість усіх робіт становитиме 5 мільйонів 370 тисяч гривень. Але підрядник пообіцяв, що виконає усе відповідно до плану за нижчу ціну – 4 мільйони 800 тисяч гривень.

«Фасад установи не є в аварійному стані. Але він із силікатної цегли, а вона не тримає тепла. І хоча ми досягли належного температурного режиму в приміщенні відповідно до санітарних норм, проте споживаємо енергоносії неекономно і немає потрібної ефективності. Та й після того, як ми відремонтували дах, внаслідок конденсату почали цвісти стіни на північній стороні. Сподіваємося, що це утеплення фасаду нам закриє всі ці проблеми», – розповіла вона.

Першим кроком для підвищення кімнатної температури у садочку, що нерідко взимку становила всього 8 градусів за Цельсієм, була заміна всіх вікон і дверей на енергоощадні. Після цього колектив установи звернувся до нардепа за підтримкою. Завдяки його сприянню з держбюджету в 2015 році виділили 300 тисяч гривень на заміну системи опалення в закладі.

Власними силами у дитсадку капітально відремонтували і утеплили дах. А тепер знову за бюджетні кошти у співфінансуванні з міськрадою розпочався інший етап – утеплення фасаду.

«Працюємо з міською радою в цьому напрямку спокійно, планомірно. Все, що зможемо зробити, будемо допомагати. Наприклад, є дитячі садки у місті, потрібно по кожному з них вивчати питання і сприяти виділенню бюджетних коштів для вирішення питань», – пояснив парламентар.

«Ми перебуваємо у постійній співпраці з народним депутатом, – каже Зоряна Гузь. – Він сприяв нам і раніше. Ми отримували кошти субвенції на придбання меблів – шафи, ліжечок столиків, 5 килимів, апаратури – музичного центру з колонками і мікрофонами».




один коментар
  1. так і не так . Кошти платників податків в цьому садочку на так звані витрачені енергоощадні заходи витрачені колосальні ( обчислюються мільйонами гривень) а економічна вигода від таких заходів порівняно з затратами майже пшик . Якщо не вірите , детальні розрахунки вам дадуть чиновники управління освіти та відділ економіки міськвиконкому … Хто не згідний з такими твердженнями – хай доведе зворотнє , що це не так …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер