<

Першотравневий мітинг у Володимирі-Волинському відбудеться

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:10 | 28.04.2015 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Володимир-Волинський міський осередок Комуністичної партії України та Всеукраїнський союз жінок – трудівниць “За майбутнє дітей України” подали до міської ради листи із повідомленням про проведення першотравневих мітингів.

Очільники володимир-волинських осередків компартії та Союзу жінок-трудівниць – Ганна Савюк та Світлана Нагорна вважають доцільними проведення цьогоріч першотравневих демонстрацій.

Про це на оперативній нараді повідомив присутніх міський голова Петро Саганюк.

Мер сказав, що необхідні заходи по дотриманню громадського порядку під час цих демонстрацій влада забезпечить. Однак сам на них не піде.

“Я вважаю, що в умовах війни, яка триває в Україні, якісь додаткові святкові заходи не доречні. Якщо це свято праці і працюючих – то найліпше його провести із лопатою чи сапкою в руках. А якщо картопля вже посаджена – то можна виїхати у ліс, посмажити шашлики. Я негативно ставлюся до таких заходів. Але, у нас в країні – демократія. Тому, як голова міста, забезпечу патрулювання правоохоронців, медиків, служби МНС”, – сказав Саганюк.

Нагадаємо, що в Україні 9 квітня 2015 року Верховна  Рада 254 голосами “за” проголосувала законопроект “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки” (N2558).

Відтепер в Україні запроваджується відповідальність за пропаганду комуністичного та нацистського режимів та публічне використання їх символіки.

За виготовлення, поширення і використання комуністичної символіки, гімнів СРСР та УРСР караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Якщо ж ці дії будуть вчинені представниками влади, або повторно, або організованою групою осіб, злочини будуть каратися позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

В світлі цього Закону України громадськість сподівається, що комуністи міста дотримаються усіх вимог та обмежень під час проведення мітингу 1-го травня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер