<

Перші хвилі вакцинації від COVID-19: у Володимирі чекають на вакцину, щоб робити щеплення медикам та людям старше 80 років

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:26 | 16.02.2021 / Володимир / , , , /
Перегляди
4
/ коментарі 4

У Володимирі-Волинському готові розпочати вакцинацію медиків та людей старше 80-ти років. Саме ці категорії людей підпадають під першу та другу хвилю вакцинації. Від усіх для вакцинації потрібна згода.

Перша хвиля передбачена для медиків, які працюють у стаціонарах. У Володимир-Волинському ТМО таких працівників 111. Згоду вакцинуватись надали 29 з них.

Під другу хвилю вакцинації підпадають працівники ЦПМД та люди старше 80-ти років.

Загальна кількість працівників первинки в місті та районі – 204 особи, з них згоду на вакцинацію вже дали 43 людини. Відібрано і 144 згоди серед людей старше 80-ти років, всього таких в місті та районі – 1858.

У Володимирі вже створено окремий пункт вакцинації. Як повідомили БУГу в міському відділі з питань охорони здоров’я, він складається з трьох кабінетів, де люди очікуватимуть, проходитимуть вакцинацію та ще деякий час мають перечекати.

Зазначимо, що головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявляв раніше, що вакцинація може розпочатися «приблизно з 15 лютого, можливо, пізніше».

Після того, як відбудеться щеплення визначених категорій, почнеться щеплення решти людей. Це буде вакцинація добровільна. Щеплених планують вносити в електронний реєстр. Записатись на вакцинацію також можна буде через сімейного лікаря.

Щодо захворюваності на коронавірус, то у Володимирі-Волинському та районі вона значно спала. Так, станом на 15-те лютого 14 хворих з пневмоніями перебуває у стаціонарі міської лікарні, з них 6 мають позитивні тести на коронавірус. Поменшала і кількість тих, хто звертається та фільтр.




коментарів: 4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота