<

Перевізники Володимира-Волинського вимагали від міської влади запустити громадський транспорт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:46 | 16.06.2020 / Володимир / , /
Перегляди
15
/ 1 коментар

16-го червня близько 40-ка перевізників зібралися під міською радою Володимира-Волинського з вимогою відновити рух громадського транспорту, який був призупинений через карантин.

Про це інформують на сайті Володимира-Волинського.

Нагадаємо, після послаблення карантинних заходів у Володимирі на маршрут вийшли 14 із 19 автобусів, проте від 6-го червня через складну епідемічну ситуацію та згідно з рішенням Волинської регіональної комісії ТЕБ та НС пасажирські перевезення громадським транспортом у місті були скасовані.

Перевізники кажуть, що зазнали великих збитків. Без заробітної плати тривалий час залишаються і водії, яким нічим годувати власні сім’ї, тому просять відновити роботу маршруток. З цим проханням вони прийшли під міську раду. 

Частину перевізників запросили на зустріч із міським головою. Про ситуацію, в якій опинилися, люди розповіли міському голові Петру Саганюку. Багато водіїв звільнилися. У кожного підприємця є кредити, податки та інші зобов’язання, тому сьогодні вони загнані у глухий кут.

Водночас є перевізники, які продовжують здійснювати внутрішньообласні перевезення, проїжджаючи через місто, регулярно зупиняються на зупинках громадського транспорту з метою посадки та висадки пасажирів, на що просять звернути увагу підприємці.

Очільник міста наголосив, що готовий підтримати перевізників, однак попросив розуміння з їхнього боку. Щоб послабити карантинні умови, передусім, повинна стабілізуватися епідемічна ситуація в місті. Станом на 16-те червня рівень захворюваності у Володимирі-Волинському та районі високий, інцидентність становить 22 при допустимій нормі не вище 12-ти. 

Крім того, послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється не одноосібно посадовцями виконкому міської ради, а на підставі рішення Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням епідситуації в області.

Так, скасувати деякі послаблення протиепідемічних заходів на території Волині вирішили на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, що відбулася під керівництвом голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка 4-го червня. 

На сьогодні місто робить усе можливе для припинення поширення пандемії та очікує рішень уряду, регіональної комісії ТЕБ і НС щодо організації роботи громадського транспорту та інших можливих карантинних послаблень. Якщо такі дозволи будуть, то влада готова йти назустріч перевізникам та відновлювати громадський транспорт.

Враховуючи звернення водіїв та неодноразові усні звернення громадян, міський голова Петро Саганюк надіслав голові облдержадміністрації Юрію Погуляйку лист з проханням розглянути питання відновлення пасажирських перевезень у місті Володимирі-Волинському в режимі маршрутного таксі.

Як зазначається, у разі його відновлення перевізники зобов’язуються дотримуватись тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при перевезенні пасажирів автомобільним транспортом на період карантину, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 18.05.2020 року № 32.




один коментар
  1. нехай звернуться до жирналістів району та мідія шо знають про корону все .і тоді всі прострілені звейками підуть з дипутутами та жітельом на повозках .маршрутки переповнені будуть .бабло то прості немають де дівать.на базарах затаряться а тра ж довезти до хати. а пенсіонери то взагалі БУРЖУЇНИ де гривні діти низнають. до церкви нести забороноли бо там …… карантін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер